IZNENAĐENJE

NUDILI GA ZVEZDI, A SAD IGRA ZA ITALIJU! Selektor "azura" šokirao celu zemlju - pozvao igrača iz Argentine!

Autor Milutin Vujičić

Mladi napadač Mateo Retegi je iznenađenje Roberta Mančinija za predstojeće kvalifikacije.

Izvor: Profimedia

Roberto Mančini je odlučio da u reprezentaciju Italije pozove Matea Retegija (23), malo poznatog fudbalera iz Argentine, ali ako je vama ime "zazvonilo", to je zato što je pre tri godine bio povezivan i sa Crvenom zvezdom. Bilo je to u leto 2020. kada je Zvezda spremala ekipu za kvalifikacije za Ligu šampiona, pa je između ostalog i agent Matea Retegija ponudio svog fudbalera klubu sa "Marakane", međutim čuo je ne - i odlučeno je da dođe Dijego Falčineli.

U to vreme Retegi nije bio toliko upadljiv, postigao je samo pet golova na 29 utakmica za Estudijantes, a otkupna klauzula bila je tada velikih dva miliona evra. Zvezda je odlučila da "preskoči ovu ponudu", a malo ko je očekivao da će u međuvremenu Retegi postati reprezentativac Italije.

Iako i dalje čeka šansu u Boki Juniors, čiji je član, blista na pozajmici u Tigreu. Postigao je ove sezone šest golova na sedam utakmica, a ima čak 29 pogodaka na 50 nastupa za ovaj argentinski klub. To nije bilo interesantno selektoru šampiona sveta Lionelu Skaloniju koji ima veliki izbor napadača, ali jeste Robertu Mančiniju čija Italija ima velikih problema, posebno jer njegov miljenik Đanluka Skamaka ne igra u Vest Hemu.

"Pratimo Retegija već neko vreme. Igra redovno u Argentini poslednje dve sezone, ima kvalitet koji nam trenutno nedostaje. Mislili smo da neće prihvatiti poziv, ali jeste, tako da će biti sa nama", kazao je Mančini posle uručenja poziva Italijanu za meč protiv Engleske u Napulju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024.