SVAKA ČAST!

IGRAO SA KOLAROVIM U SITIJU, PA BATALIO FUDBAL SA 26: Danas je MULTIMILIONER, ima kompaniju koja nema veze sa sportom!

Autor Milutin Vujičić

Englez je shvatio da nije dovoljno talentovan za fudbal i odlučio je da se posveti drugoj karijeri koja ga je "vukla".

Izvor: YouTube/High Performance/Screenshot

Srpski fudbaleri Aleksandar Kolarov i Matija Nastasić igrali su početkom prethodne decenije zajedno za Mančester siti i tamo možda primetili talentovanog engleskog defanzivca Risa Vabaru. "Građani" su ga doveli još kao 16-godišnjaka i polagali su velike nade u njega, međutim nakon nekoliko pozajmica u redove niželigaša (Ipsvič, Oldam, Blekpul, Donkaster), pa u Barnsli, Vigan i Bolton, odlučio je da prekine igračku karijeru već sa 26 godina jer je shvatio da nema kvalitet.

To ga nije slomilo, nego je tragao za novom karijerom i nije mu dugo trebalo da se "pronađe" u potpuno drugoj industriji tako da je danas na čelu kompanije koja vredi čak 37 miliona evra. I verovatno uopšte ne žali što je odlučio da prekine svoje fudbalske snove...

Šta je to uradio Vabara? Kao igrač Mančester sitija zaradio je 1,2 miliona evra, prištedeo je još određeni novac igrajući u drugom i trećem rangu engleskog fudbala, da bi potom uložio 17.000 evra u onlajn prodavnicu odeće koja mu je promenila život.

Za nekoliko godina je toliko napredovao da sada njegova kompanija "obrće" profit od 37 miliona evra, a neće se zaustaviti samo na tome pošto se sprema da u "Oxford stritu", ulici u Londonu poznatoj po luksuznoj garderobi, otvori prodavnicu. Očekuje se da njegov biznis i te kako nastavi da raste u narednim godinama.

Izvor: Profimedia

"Potpisao sam za Siti u vreme tranzicije, tada su bila dva-tri trenera i isto toliko vlasnika. Znao sam da se moji dani u Sitiju bliže kraju i otac mi je uvek govorio da je potrebno da imam finansijsku stabilnost. Počeli smo 2013. godine kada smo lansirali jednu kolekciju u kojoj su bile trenerke, majice i dukserice, stvari koje sam mogao da prodam fudbalerima, da bismo se polako prilagodili tržištu... Moj put od fudbalera ka modnom biznismenu je išao polako jer u fudbalu nisam napredovao i bilo mi je teško da se u početku opredelim za drugu karijeru, ali sam morao", rekao je Ris Vabara.

Interesantno, Vabara je bio i mladi reprezentativac Engleske, međutim danas ga u modnoj industriji niko ne zna po tome, samo po brendu "Maniere de Voir" koji na Instagramu prati više od milion ljudi.