Ko je on?

NEMA ŠANSE DA PREPOZNATE NEKADAŠNJEG ŠTOPERA IZ PREMIJER LIGE: Sad je GOLGETER u osmoj ligi i izgleda totalno drugačije!

Autor Nikola Lalović

Nekada je sa drugom frizurom bio prepoznatljiv u odbrani, a sada daje golove iz slobodnih udaraca i ima drugačiji imidž.

Izvor: Facebook/Futbal na Hornej Nitre

Nekada je bio neustrašivi štoper koji glavom ide gde niko neće nogom, "povukao" se na kraju prošle sezone samo da bi zaigrao u tim iz svog mesta u osmoj ligi gde je sada fantastičan golgeter! U pitanju je Martin Škrtel koji sa 39 godina cepa mreže u osmoj ligi Slovačke u timu Hajskala Raztočno, gde je i krenuo da trenira fudbal kao dete.

Posle 320 mečeva za Liverpul, 119 za Fenerbahče i 113 za Zenit sada igra fudbal za svoju dušu i više nije u centru odbrane. U prošloj kolu je postigao neverovatan pogodak iz slobodnog udarca za svoj tim i pokazao je kakav je zapravo fudbalski znalac!

Ipak, teško da biste ga sada prepoznali! Nekada uvek ošišan "na nulu", bio je pravi snagator u odbrani svojih timova, a sada je pustio kosu i potpuno promenio imidž. Dali biste ga prepoznali na ulici?

Za reprezentaciju Slovačke odigrao je u karijeri 104 meča i četvrti je na večnoj listi po broju nastupa za ovaj nacionalni tim iza Mareka Hamšika, Petera Pekarika i Miroslava Karhana.