INTERESANTNO

ZVEZDA BARSELONE USLIKANA NA UTAKMICI DRUGE LIGE! Umesto Lige šampiona otišao je da gleda njih - evo i zašto!

Autor Nemanja Stanojčić

Usman Dembele, fudbaler koji vredi 60 miliona evra, gledao je meč Sanderlenda i Šefild junajteda.

Izvor: Profimedia

Usman Dembele (25) jedan je od superstarova Barselone. Njegova vrednost procenjuje se na 60 miliona evra, pa je samim tim činjenica da je bio na utakmici engleskog Čempionšipa iznenadila mnoge. Bio je na tribinama i gledao utakmicu između Sanderlenda i Šefild junajteda (1:2).

Kamere su ga uhvatile na tom meču i logično, usledila su identična pitanja navijača - šta on traži tamo? Posebno ako se uzme u obzir da su se širom Evrope igrali mečevi Lige šampiona i da je mogao da ode i da gleda neku drugu utakmicu. Međutim, brzo je stigao odgovor koji je razotkrio šta francuski reprezentativac traži na "Stadionu svetlosti" pred 37.500 navijača.

Naime, Dembele je dobar prijatelj sa vlasnikom SanderlendaKirilom Lujem-Drajfusom. On je kupio vlasnički udeo u klubu u februaru 2021. godine, a njih dvojica se druge dugi niz godina. Osman im nije doneo sreću, pošto je na kraju Šefild odneo tri boda i nastavio borbu za plasman u Premijer ligu, pošto je trenutno na drugom mestu, dok su "sveci" na 12. poziciji. Što se Francuza tiče on je ponovo povređen, nije igrao meč od 28. januara i ko zna kada će se vratiti na teren. Za to vreme Barsa igra veoma dobro i nalazi se na prvom mestu u Primeri pred derbi sa Real Madridom (nedelja 21 čas).