Bomba!

IZVUČENI PAROVI LIGE EVROPE - VLAHOVIĆ I KOSTIĆ SAZNALI PUT: Veliki derbi u Engleskoj, pa pobednik na Juventus!

Autor Dušan Ninković

Dvojica srpskih fudbalera imaće veoma težak zadatak u završnici takmičenja.

Izvor: Profimedia

Evropska takmičenja ulaze u samu završnicu - UEFA je prvo izvukla parove četvrtfinala u Ligi šampiona, a zatim je na red došla i Liga Evropa! I tu će, kao i u eliti, biti nekoliko veoma zanimljivih iokršaja. Ljubiteljima fudbala u Srbiji možda će najvažniji biti onaj u kojem se nalazi Juventus, jer se od Kostićevog i Vlahovićevog tima mnogo očekuje.

Nekadašnji mađarski fudbaler Zoltan Gera spojio je torinske crno-bele sa lisabonskim Sportingom, pa će tako predstavnik Portugala biti prepreka "srpskom" Juventusu na putu do evropskog polufinala. Taj susret nije najveći derbi u ovoj fazi takmičenja, pošto će višestruki osvjača Sevilja igrati protiv Junajteda, u dvomeču koji najviše fudbalskih fanova sa nestrpljenjem očekuje. Parovi četvrtfinala Lige Evrope:

  • Mančester junajted - Sevilja
  • Juventus - Sporting
  • Bajer Leverkuzen - Rojal Union
  • Fejnord - Roma

Istom prilikom određeni su polufinalni parovi: četvrtfinale 2 protiv četvrtfinala 1 i četvrtfinale 4 protiv četvrtfinala 3. Četvrtfinalni mečevi igraju se 13. i 20 aprila, dok su polufinala na programu 11. i 18. maja. Finale, na stadionu Puškaš arena u Budimpešti, igraće se 31. maja 2023. godine.