Uživo

PARTIZAN SE NE BUDI IZ KOŠMARA! Najslabiji tim Superlige pobedio crno-bele, "visi" i drugo mesto!

Novo razočaranje za navijače Partizana.

Izvor: MN Press

Nastavlja se katastrofalan prolećni niz Partizana u Humskoj - dosadašnji "fenjeraš" Radnik iz Surdulice održao je lekciju crno-belima i pobedom (2:1) sebi povećao šanse za opstanak. Iako je na polusezoni bio otpisan, tim sa juga Srbije je pod komandom Slavoljuba Đorđevića pronašao formu i uhvatio priključak, pa uz ova tri boda deluje kao ekipa sposobna da se izbori za elitni status i u narednoj sezoni.

Ipak, u Humskoj nije sve počelo kako su želeli. Andrija Radulović i Dušan Stevanović promašili su dobre prilike za goste, a gol Rikarda Gomeša u ranoj fazi susreta poništen je zbog ofsajda. Taj napad Partizanu je dao snagu da napadne svim silama, pa su se ređale ozbiljne prilike pred mladim Stefanom Ranđelovićem koji je večeras bio na visini zadatka. Od 13. minuta je imao i prednost koju je trebalo da brani jer je Radulović postigao prvi gol na meču.

Krilni fudbaler kojeg je Crvena zvezda pozajmila Surduličanima iskoristio je grešku Igora Vujačića, sam otrčao od centra igrališta do kaznenog prostora i zatim iskoristio mnogo vremena koje je imao na raspolaganju. Namestio se, pogodio i doneo prednost koju je rezervista Ranko Jokić duplirao u samom finišu prvog dela meča, nekoliko desetina sekundi nakon što je kročio na teren.

Partizan je u nastavku krenuo na sve ili ništa, ali nije uspeo da stigne do boda. Samed Baždar, Andrija Pavlović i Danilo Pantić ulazili su umesto igrača koji su defanzivniji od njih, a samo je Rikardo Gomeš uspeo da pogodi. On je prepolovio prednost Radnika u 82. minutu - dovoljno za nadu Partizana, ali nedovoljno za nešto više od poraza. Možda bi bod ostao u Humskoj da se u petak uveče nije dogodilo nešto što nikada ranije nismo videli.

Iskusni izraelski fudbaler Bibars Natho promašio je prvi penal od kako je igrač Partizana. Zapravo, Stefan Ranđelović je pročitao njegovu nameru i zaustavio udarac, a to je bio dodatni signal igračima Radnika da se bore i sačuvaju stečeni kapital. Uspeli su i zbog toga više nisu na poslednjem mestu na tabeli. Uspeli su Surduličani da preskoče Mladost GAT - koja je u Humskoj pre nekoliko nedelja nanela veoma bolan poraz (4:0) Partizanu.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt
18:03

Gol Rikarda!

Ovo je pogodak koji je Partizanu dao nadu, ali nije bio dovoljan ni za bod: 

Partizan - Radnik 1:2, Rikardo
Izvor: YouTube/Arena sport TV

18:00

KRAJ - 1:2!

Fudbaleri Partizana poraženi su od Radnika iz Surdulice, do sada poslednjeplasiranog tima Superlige. Golovima Andrije Radulovića i Ranka Jokića tim Slavoljuba Đorđevića je već do poluvremena imao dva gola prednosti i u nastavku je uspeo da ih sačuva. Stefan Ranđelović postao je prvi golman koji je u srpskom fudbalu odbranio penal Bibarsa Natha, a Rikardo Gomeš je samo prepolovio zaostatak Partizana. Pogledajte fotografije sa meča:

17:55

Još 5 minuta!

Određena je nadoknada i sada se zna koliko vremena Partizan ima da osvoji barem bod.

17:54

89. minut - Žuti karton Pavloviću!

Probao je napadač Partizana da bude atraktivan i da "makazicama" uputi udarac, ali je kopačkom u facu pogodio Tarasa Bondarenka. Zbog toga je zaradio javnu opomenu.

17:49

Nathov penal!

Ovako je Bibars Natho promašio prvi penal od dolaska u Partizan:

Bibars Natho promašio penal protiv Radnika
Izvor: YouTube/Arena sport TV

17:47

82. minut - GOL, Rikardo Gomeš!

Vraća se Partizan, prednost Radnika je prepolovljena, a videćemo da li ima snage za izjednačenje u Humskoj.

17:41

76. minut - Povreda Ranđelovića!

Dobar napad Partizana nije uspeo da pretvori u gol Andrija Pavlović, a nakon duela sa napadačem ponovo je ostao na travi mladi golman tima iz Surdulice.

17:31

65. minut - Izmene!

Umesto Rustemovića i Duronjića na terenu su Davor Nedeljković i Vukašin Bogdanović. To su prve izmene Slavoljuba Đorđevića u nastavku meča, uz napomenu da je u prvom delu meča prinudno morao da uvede Jokića koji je samo nekoliko desetina sekundi kasnije pogoditi.

17:29

65. minut - Izmena!

Umesto Andresa Kolorada na terenu je Danilo Pantić. Ovo je još jedna ofanzivna izmena Duljaja.

17:27

63. minut - NIŠTA, brani Ranđelović!

Stefan Ranđelović brani udarac Bibarsa Natha. Ovo je prvi kazneni udarac koji je iskusni izraelski fudbaler promašio od kako je stigao u redove Partizana, njegov perfektan niz je prekinut.

17:27

62. minut - Penal!

Dosudio je Momčilo Marković faul na ivici kaznenog prostora, ali je Đorđe Maksimović iz VAR sobe javio da je penal. Odluka je promenjena, pa će crno-beli imati šansu da prepolove zaostatak.

17:24

59. minut - Žuti karton i za Filipovića!

Još jedan fudbaler Partizana opomenut je zbog veoma grubog starta. Desni bek Aleksandar Filipović faulirao je levog beka Radnika Uroša Stojanovića, kojem je odmah ukazana pomoć.

17:21

55. minut - Izmena!

Umesto Fusenija Dijabatea na terenu je Andrija Pavlović, pa Partizana sada praktično igra sa trojicom napadača. Uz Rikarda Gomeša koji je počeo meč i Sameda Baždara koji je ušao na poluvremenu opasnost po gol Radnika biće i nekadašnji reprezentativac Srbije Pavlović.

17:19

Proslava Jokića!

Pogledajte radost fudbalera Radnika nakon što je Ranko Jokić postigao gol:

17:15

50. minut - Povreda Ranđelovića!

Samed Baždar je veoma neoprezno uklizao ka lopti na koju su krenuli on i golman Radnika, koji je ostao da leži na travi. Ranđelović je dobio udarac u rame, a Baždar žuti karton zbog neopreznog starta.

17:11

46. minut - Nastavljamo!

Igor Duljaj je napravio promenu na poluvremenu i umesto Belića na terenu je Samed Baždar. Crno-beli bi zbog toga trebalo da budu ofanzivniji u nastavku.

17:05

Drugi gol Radnika!

Ovako je Jokić, posle pola minuta na terenu, pogodio za 2:0 u Humskoj:

Partizan - Radnik 0:2, Jokić
Izvor: YouTube/Arena sport TV

17:00

Prvi gol Radnika!

Pogledajte kako je Andrija Radulović, Zvezdin fudbaler na pozajmici u Radniku pogodio za prednost gostiju:

Partizan - Radnik 0:1, Radulović
Izvor: YouTube/Arena sport TV

16:55

POLUVREME - 0:2!

Za razliku od ostalih mečeva koje je Partizan ovog proleća igrao u Humskoj, crno-beli su sada bili bolji rival, ali... Najslabiji tim Superlige, ekipa Radnika iz Surdulice, vodi u Beogradu. Sastav koji je do 27. kola osvojio samo 17 bodova u prvenstvu pogocima Andrije Radulovića i Ranka Jokića imaju opipljivu prednost.

16:46

44. minut - GOL, Jokić!

Fudbaleri Radnika preko Jokića dupliraju prednost u Humskoj! Visoki defanzivac nije bio na terenu ni pola minuta, a već je zatresao mrežu. On je bio najviši u skoku i nakon kornera loptu prosledio u mrežu iza Popovićevih leđa.

16:45

44. minut - Izmena!

Umesto povređenog Stevanovića na terenu je snažni Ranko Jokić koji će sada zauzeti mesto u poslednjoj liniji gostiju.

16:38

35. minut - Povreda Stevanovića

Iskusni štoper Radnika grubo je startovao na sredini terena, kada je pokušao da zaustavi Fusenija Dijabatea, ali je tom prilikom povredio sebe. Kako se čini stradao je skočni zglob leve noge i lekarski tim mora da ukaže pomoć defanzivcu. Zbog toga se ne igra u ovim trenucima.

16:32

30. minut - Žuti karton!

Neoprezan je bio Kristijan Belić pred protivničkim kaznenim prostorom, pa zbog faula nad Sadikom Abubakarom dobija javnu opomenu. On je prvi fudbaler zapisan u beležnicu glavnog arbitra.

16:25

23. minut - Stativa!

Nastavlja se revija promašaja Partizana! Natho je centrirao na drugu stativu, a tamo Rikardo Gomeš glavom, sa samo nekoliko metara udaljenosti, loptu poslao samo do stative. To je treći put da igrači domaćeg tima pogađaju okvir gola.

16:20

17. minut - Stative...

Prvo Kvinsi Menig, pa Aleksandar Filipović ozbiljno prete Radniku, ali njihovi udarci iz kaznenog prostora pogodili su samo okvir gola. Nije prošlo ni dvadeset minuta susreta a mi smo već videli više od pet stvarno ozbiljnih šansi. Rekli bismo po tri na obe strane.

16:15

13. minut - GOL, Radulović!

Zvezdin igrač na pozajmici u Radniku postiže gol protiv Partizana! Andrija Radulović je bio brži od kompletne odbrane, a imao je i dovoljno vremena da se namesti i levom nogom pošalje loptu pored Aleksandra Popovića.

16:12

10. minut - Ofsajd!

Šutirao je Bibars Natho, odbranio mladi Stefan Ranđelović, a Rikardo gomeš je spakovao loptu u praznu mrežu. Ipak, gol neće biti priznat, najbolji napadač crno-belih je bio u ofsajdu kada je lopta upućena ka golu.

16:09

8. minut - Pretnja iz kornera!

Radulović je centrirao, Dušan Stevanović pokušao glavom, a stativa je pomogla golmanu Popoviću. Dve ozbiljne šanse za Radnik u roku od samo pola minuta, Partizan je mogao da bude u zaostatku!

16:09

7. minut - Kakva kontra Radnika!

Nakon kornera Partizana pobegli su Danoski i Radulović, a trojica igrača Partizana nisu uspeli da ih sačuvaju. Andrija Radulović je izašao sam pred Aleksandra Popovića i nije uspeo da ga savlada pa će Radnik imati korner!

16:02

1. minut - Počeo je meč!

Pratimo meč iz Humske gde igraju drugoplasirani Partizan i Radnik iz Surdulice koji je trenutno najlošije plasiran tim Superlige.

15:45

Izjave trenera!

"Ništa nismo menjali u trenažnom procesu, ekipa je radila isto kao i do sada. Posle ovog meča imamo 14 dana pauze, ukoliko danas pobedimo možemo da ih provedemo u miru. Rezultat nam je u ovom trenutku prioritet, ali tražimo i dobru igru", rekao je Igor Duljaj, koji je istakao da će rival sigurno biti motivisan i borben jer je njegov kolega takav bio kao igrač.

"Posle utakmice mogu da kažem kako sam pripremio ekipu. Zna se kakav je igrač i borac Igor Duljaj, siguran sam da je Partizan dobio mnogo sa njim. Video sam veliku energiju Partizana u Lučanima. Imaju malo lošije rezultate, ali će uraditi sve da pobede jer se bore za Ligu šampiona. Pokušaćemo da ih iznenadimo, ali ako ne uspemo nastavljamo da se borimo", rekao je Slavoljub Đorđević.

15:30

Partizanove muke!

Crno-beli su tokom proleća upisali nekoliko rezultata kojima su razočarali svoje navijače. Ovo su svi mečevi Partizana u 2023. godini.

  • Napredak - Partizan 0:1
  • Partizan - Mladost GAT 0:4
  • Šerif - Partizan 0:1
  • Spartak - Partizan 1:2
  • Partizan - Šerif 1:3
  • Partizan - Radnički 1:1
  • Crvena zvezda - Partizan 1:0
  • Partizan - Kolubara 1:1
  • Mladost - Partizan 0:3
15:15

Tradicija!

Kada igraju Partizan i Radnik, crno-beli su veliki favoriti. Tome u prilog govori i tradicija, pošto je Partizan pobedio svaki od poslednjih devet meča protiv Surduličana. Poslednji put kad crno-beli nisu uspeli da osvoje sva tri boda protiv današnjeg rivala presudio je gol Igora Zlatanovića, koji je sva tri boda ostavio na jugu Srbije.

15:00

Rezervisti!

Partizan: Stevanović, Baždar, Fejsa, Ilić, Jović, Pantić, Pavlović, Saničanin, Šehović, Traore, Živković

Radnik: Vukliš, Bogdanović, Dražić, Hodžić, Jokić, Kunić, Mitošević, Nedeljković, Subotić

14:50

SASTAVI!

Partizan: Popović - Filipović, Marković, Vujačić, Urošević - Belić, Kolorado - Dijabate, Natho, Menig - Rikardo

Radnik: Ranđelović - Lazić, Stevanović, Abubakar, Stojanović - Bondarenko, Rustemović - Danoski, Duronjić, Radulović - Makarić

14:45

Prvi meč!

Jesenas su u Surdulici fudbaleri Partizana stigli do pobede (2:0) golovima Bibarsa Natha sa bele tačke u 10. i Kvinsija Meniga kojem je u 55. minutu susreta asistirao Fuseni Dijabate. Pogledajte najbolje momente sa tog meča:

Radnik - Partizan 0:2
Izvor: YouTube/Arena sport TV
14:30

Dobar dan!

Fudbaleri Partizana i Radnika iz Surdulice otvoriće 27. kolo Superlige Srbije, a utakmica u Humskoj počinje u 16:00. Teksutalni prenos susreta pratite uz MONDO.

Ukratko

  • Partizan - Radnik 1:2
  • Borba za drugo mesto
  • Radnik više nije poslednji
učitaj još +