Očekivano?

PIKSI PRECRTAO 10 FUDBALERA! Ovo je novi spisak Srbije - igrači Radničkog i TSC-a, tu je i Zvezdin biser!

Autor Dušan Ninković

Srpski selektor odlučio sa kojim igračima počinje kvalifikacije.

Izvor: MN Press

Širi spisak fudbalske reprezentacije Srbije saznali smo još pre nekoliko dana, a sada je selektor Dragan Stojković Piksi "skratio" listu igrača na koje računa za okršaju protiv Litvanije u Beogradu i Crne Gore u Podgorici. Na spisku fudbalskom majstora nalaze se četvorica golmana i 22 igrača, što je igrački kadar koji će konkurisati za tim.

Sa spiska selektora Stojkovića precrtani su: Vladan Kovačević, Miloš Veljković, Srđan Babić, Vladimir Lučić, Mihailo Ristić, Nemanja Maksimović, Veljko Simić, Darko Lazović, Stefan Mitrović, Nikola Štulić, pa su u kombinaciji za tim ostali sledeći fudbaleri:

Verovatno najveće iznenađenje je što je Dragan Rosić dobio prednost u odnosu na Vladana Kovačevića za kojeg se Srbija nedavno izborila. Takođe, tu je i Nemanja Stojić iz TSC-a, koji na ovaj način dobija "nagradu" za američku turneju na kojoj je predstavljao reprezentaciju sastavljenu od igrača iz domaćih klubova. Tada je deo tima bio i Dejan Joveljić koji igra u SAD, a sada je četvrti napadač na spisku selektora.

Podsećamo, mečevi protiv Litvanije i Crne Gore su početak novog kvalifiakcionog ciklusa, a cilj "orlova" je plasman na Evropsko prvenstvo koje se održava u Nemačkoj 2024. godine. Reprezentacija naše zemlje nije igrala na kontinentalnoj smotri od 2000. godine, kada je Piksi predvodio tim sa kapitenskom trakom oko ruke, a šanse za novi plasman su veoma dobre jer će dva prvoplasirana tima izboriti učešće. Pored Srbije, u kvalifikacionoj grupi se nalaze još Mađarska, Bugarska, Crna Gora i Litvanija.