Fudbal

VELIKA STANOJEVA POBEDA U TURSKOJ! Pao je moćni lider - nisu mu pomogli Zaniolo, Ikardi, Mata..

Autor Mladen Šolak

Srpski trener Aleksandar Stanojević ostvario veliku pobedu sa svojom Konjom u turskom prvenstvu

Izvor: Profimedia/Serhat Cetinkaya / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Konjaspor, tim Aleksandra Stanojevića, pobedio je Galatasaraj 2:1 (0:1) i ostvairo najveći trijumf od dolaska srpskog šefa struke na klupu. Posle dva turbulentna meseca u klubu, tim bivšeg trenera Partizana osvojio je velika tri boda srušivši lidera turskog prvenstva i to posle preokreta, golovima turskog veziste Sonera Dikmena u 62. minutu i takođe veziste Ogulčana Ulguna, u 93. minutu!

Iako su u završnici gosti u napadu imali i Argentinca Maura Ikardija, novajliju iz Rome Nikola Zaniola, dovedenog u transferu od maksimalnih 30 miliona evra, kao i nekadašnjeg vezistu Junajteda Huana Matu, sva tri boda ostala su na terenu domaćeg tima. Galata je uspela da postigne samo jedan gol, u prvom delu meča, posle udarca reprezentativca "Kosova", Milota Rašice u 31. minutu.

Ova pobeda skinuće ogroman teret sa leđa srpskog trenera i pomoći će njegovom timu da dodatno učvrsti formu, jer je bio neporažen i u prethodna dva meča (0:0 protiv Giresuna i 3:0 protiv Hatajspora). Pogledajte kako u ovom trenutku izgleda tabela turskog prvenstva:

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt