Sjajan potez

ZVEZDIN PROMAŠAJ POSTAO NAJBOLJI STRELAC NEMAČKE, PA NAGRADU DAO HRVATU: Bio je fer, prišao i rekao je - Ovo je tvoje!

Autor Nikola Lalović

Jurica Vranješ je otkrio jedan detalj iz njegove karijere u Nemačkoj koji do sada nismo znali, a vezan je za Ailtona i Ivana Klasnića.

Izvor: MN Press/YouTube/screenshot/The Golden Age

Nekadašnji reprezentativac Hrvatske Jurica Vranješ ispričao je jednu do sada nepoznatu priču o svojim bivšim saigračima Ivanu Klasniću i Ailtonu. Brazilac koji je kasnije došao u Crvenu zvezdu i tu bio jako loš je u Verderu od 1998. do 2004. godine igrao fudbal karijere, a u sezoni 2003/04 bio je najbolji strelac Bundeslige.

Dao je 34 gola u toj sezoni, proglašen je za najboljeg igrača u Nemačkoj i doneo je Verderu titulu ispred Bajern Minhena. U timu u kome je Mladen Krstajić bio stub odbrane i ključni igrač u odbrani napred su gospodarili Ailton i Klasnić. 

"U tom trenutku kada je Ailton bio najbolji strelac sa 34 gola, ja mislim da je Klasnić njemu 25 golova namestio i još je on dao 15. I levom i desnom! U Leverkuzenu sam igrao sa Kirstenom i Berbatovom, u Štutgartu sa Kuranjijem i Mariom Gomezom koji je tada počinjao, u Verderu sa Kloseom i Aitlonom... Bili su tu Hugo Almeida i Nelson Hedo Valdez, od njih je Klasnić bio najkompletniji. Sa njim si mogao da odigraš i levom i desnom i glavom, bio je uvek spreman", ispričao je Jurica Vranješ, a onda otkrio do sada nepoznat detalj - Brazilac je Klasniću ponudio svoj trofej najboljeg strelca lige! "Kada je posle sa 34 gola bio najbolji strelac lige i kada je dobio onaj top kao trofej on je stvarno ispao fer. Došao je kod Klasnića i rekao ovo je tvoje!"

Klasnić je nakon Verdera zaigrao za Nant i Bolton, a onda su krenuli ogromni problemi sa zdravljem. Još dok je igrao u Verderu 2007. godine prvi put su mu otkazali bubrezi, a u kasnijem delu karijere su se ti problemi nastavili. Sada je, srećom zdrav!

"Onda mu se nažalost desilo to šta se desilo sa bubregom u najboljim godinama. Bio sam kod njega u bolnici, to je bilo gledaš ga pre nedelju dana na terenu i sada ovamo u bolničkoj odeći, operisan. Katastrofa. Nije uspelo, pa vadi to napolje, dve teške operacije, dve teške operacije", otkrio je Vranješ.