Opet je tu!

SRPSKI FUDBAL ČEKAO, "ČIKA MIŠA" SE KONAČNO VRATIO: Kosanović na korak do rekorda - preuzeo OSMI klub u Superligi!

Autor Dušan Ninković

Trener sa višedecenijskim iskustvom pokušaće da pretumba ekipu i u finišu sezone osigura opstanak u elitnom rangu.

Izvor: MN Press

Dobro poznato lice ponovo u srpskom fudbalu! Nakon serije loših rezultata i samo jedne pobede u prvenstvu tokom prethodnih pet meseci, Mladost iz Lučana je morala da reaguje, pa na klubu tog tima seda iskusni Milorad Kosanović! Priznati fudbalski stručnjak ima jasan zadatak u nastavku sezone - sačuvati Lučance u elitnom rangu srpskgo fudbala.

Njegov dolazak u Mladost usledio je nakon tri remija i pet poraza ekipe u prolećnom delu sezone, uz napomenu da je tim u poslednjih pšet meseci - još od sredine oktobra - pobedio samo jednom. Tada je u Lučanima savladana Kolubara (2:0), a to je bio tek jedan od četiri susreta koji su rešili u svoju korist. I zbog toga su morali da promene nešto.

"Morali smo da reagujemo. Doveli smo dobrog, iskusnog trenera. Žuniću se zahvaljujemo na svemu, to je naš trener i ostaće u klubu da radi. Moramo malo da trgnemo ekipu, dolazi važan period", potvrdio je Vladimir Đorđević, prvi čovek Mladost iz Lučana. Time je okončan trenerski mandat Dragiše Žugića, koji je pred sam početak sezone napustio klupu Mladosti, pa se na nju ekspresno vratio.

Umesto njega ekipu će do kraja sezone voditi Milorad Kosanović kojem je ovo osmi klub u elitnom rangu srpskog fudbala. Iskusni stručnjak vodio je Vojvodinu, Crvenu zvezdu, Novi Pazar, Borac iz Čačka, Radnik, Napredak i Radnički iz Niša. Sa osam superligaških klubova u karijeri iskusni Kosanović je "stigao" Dragoljuba Bekvalca i sada ima samo jedan posao manje od Zorana Milinkovića i Nenada Lalatovića koji su rekorderi.