Otpisan

ŠVAJCARCI SE OGLASILI - NE VODE ŠAĆIRIJA U SRBIJU: Igraju u Novom Sadu bez dvojice Albanaca sa Mundijala, evo i zašto!

Autor Nikola Lalović

Đerdan Šaćiri je van tima zbog povrede, a Ardon Jašari nije dobio poziv. Ipak u sastavu za meč koji će se odigrati u Novom Sadu biće Granit Džaka.

Izvor: MN Press

Fudbalska reprezentacija Švajcarske doleteće u Srbiju bez Đerdana Šaćirija! Ofanzivni vezista Čikaga će zbog povrede propustiti meč svoje reprezentacije sa Belorusijom koji će se 25. marta odigrati u Novom Sadu. Taj meč se igra u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a pošto je Belorusiji zbog rata u Ukraijini zabranjeno da igra na svom terenu ovaj nacionalni tim još od prošlogodišnje Lige nacija igra svoje mečeve na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu.

Nakon što je selektor Murat Jakin saopštio prvobitni spisak na kome se našao i Šaćiri koji je na Svetskom prventvu u Kataru napravio veliki broj incidenata u meču sa Srbijom, sada je saopšteno da će on i golman Gregor Kobel zbog povreda propustiti duel u Novom Sadu. Umesto Kobela je poziv dobio golman Servetea Džeremi Frik, a umesto Šaćirija nije pozvan niko.

"Selektor nacionalnog tima Murat Jakin će morati da bude bez pomoći Đerdana Šaćirija i Gregora Kobela u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo protiv Belorusije i Izraela. Đerdan Šaćiri neće biti uz tim zbog problema sa zadnjom ložom i niko ga neće zameniti. Gregor Kobel je takođe van tima i zameniće ga Džeremi Frik", navodi se u zvanično saopštenju Fudbalskog saveza Švajcarske. 

Fudbaleri albanskog porekla u sastavu Švajcarske Đerdan Šaćiri, Granit Džaka i Ardon Jašari provocirali su tokom meča sa "orlovima" na Mundijalu naše igrače i zbog toga je nakon Svetskog prvenstva negodovala i švajcarska javnost, a sada će od njih u Novom Sadu u sastavu tima biti samo defanzivni vezista Arsenala.