Iskreno

NIŠTA MI TU NIJE JASNO! DA LI FSS MOŽE DA ZAUSTAVI TO? Žarko Lazetić otvorio dušu: Gde je kraj? Ovo ne vodi ničemu!

Autor Mladen Šolak

Trener TSC-a Žarko Lazetić održao emotivnu konferenciju za novinare i govorio o položaju trenera Superligi.

Izvor: DT/© MN press, all rights reserved

Posle pobede TSC-a protiv Mladosti Lučana, trener tima iz Bačke Topole Žarko Lazetić održao je konferenciju za novinare na kojoj je govorio o situaciji trenera u srpskom fudbalu. On se osvrnuo na najavu odlaska svog kolege iz Mladosti Dragiše Žunića, na nedavni rastanak Vojvodine i Milana Rastavca, kao i na odlazak Aleksandra Stankovića iz Novog Pazara.

"Pre priče o utakmici reći ću ono što sam video, da Stanković više nije trener Pazara, čujem šta Žuna govori, Vojvodina je smenila Rastavca, koji je doneo svežinu u srpski fudbal, pojavom i ophođenjem, kao i Žuna i Stanković trener meseca. To nema smisla i ne vodi ničemu. Gde je kraj tome? Da li novo rukovodstvo FSS može da nekako stane na put tome? Mi treneri takođe živimo taj fudbal, dajemo najviše od sebe i nije mi tu ništa jasno oko tih ljudi koji menjaju i šta time dobijaju. Da ne pričam koliko je bilo smena u nekim klubovima, što je prosto neverovatno. Imamo Radnički Kragujevac, koji je ispoštovao svog trenera i vidimo kako im se vratilo, a imali su lošu seriju rezultata", rekao je Lazetić.

Prema najavama iz Mladosti, Žunić će ostati u klubu da radi dok će prvi tim preuzeti iskusni Milorad Kosanović. Na oproštajnoj konferenciji za novinare, Žunić je i najavio takav rasplet. "Pobeda TSC.a je zaslužena, mogla je da bude i ubedljivija. I da smo osvojili bod, bilo bi nezasluženo, moram da priznam da u ovih osam kola i seriji loših rezultata možda je ovo jedina ekipa koja nas je baš nadigrala i zasluženo pobedila. Imali smo dobre igre u prethodnom periodu, nismo uspeli da ostvarimo dobre rezultate. TSC-u želim da osvoji drugo mesto, po svemu to zaslužuju, igraju možda i najlepši fudbal u zemlji i za to čestitam kolegi Žarku. Videću i sa klupskim rukovodstvom možda bude i promena načina rada i promene šefa stručnog štaba, o čemu ćemo sesti i razgovarati, ali realno je da do toga dođe. Ko god bude tu i ko god bude igrao, Mladost mora da da sve od sebe", rekao je on.

Lučanci su u lošoj seriji rezultata, jer su poslednji trijumf u Superligi ostvarili još 12. novembra, a od tada su doživeli pet poraza uz tri remija. Sa druge strane, TSC je otišao na pauzu zbog utakmica reprezentacije kao drugoplasirani na tabeli.