Fudbal

NOVA SMENA U SRPSKOM FUDBALU - JOŠ JEDAN TRENER NIJE DOČEKAO KRAJ SEZONE: Odlazim iz moralnih i ljudskih razloga!

Autor Nikola Lalović

Spartak do kraja sezone neće predvoditi Ljubiša Dunđerski koji je podneo ostavku na mesto prvog trenera kluba.

Izvor: MN Press

Još jedna smena u Superligi Srbije! Šef stručnog štaba Spartaka iz Subotice Ljubiša Dunđerski podneo je neopozivu ostavku na to mesto iz, kako je sam naveo "ljudskih i moralnih razloga". Subotičani su trenutno 13. na tabeli, u poslednjih pet mečeva imaju tri remije i po poraz i pobedu, a poslednja utakmica Ljubiše Dunđerskog na klupi tima bio je poraz od Radničkog iz Niša 1:0, 

Plavo-beli iz Subotice nalaze se na tri boda više od zone ispadanja u kojoj su Mladost GAT, Radnik iz Surdulice i Mladost iz Lučana i čeka ih velika borba za opstanak u plejautu, sa novim šefom struke. 

"Doneo sam odluku nakon jučerašnjeg poraza i neprespavane noći da podnesem ostavku na mesto šefa stručnog štaba FK Spartak Ždrepčeva krv. Ostavku podnosim iz ljudskih i moralnih razloga, a pre svega jer osećam da više ne mogu da pomognem Spartaku u borbi za opstanak. Mislim da u pravo vreme podnosim ostavku, jer sledi pauza u prvenstvu, a samim tim će novi trener imati dovoljno vremena da se upozna sa igračima i promeni nešto u sistemu igre, a sve u cilju što bržeg opstanka Spartaka u Superligi. Zahvaljujem se upravi kluba i navijačima na dosadašnjoj podršci i razumevanju ovog mog čina. Napred Spartak", izjavio je Dunđerski. 

On je dugo bio sportski direktor kluba, a vodio je tim kao trener od septembra 2022. godine do sada. Ostaje da se vidi ko će ga naslediti i probati da obezbedi opstanak u eliti timu sa severa Bačke.