JAVIO SE

DA LI SU STRANCI POTREBNI REPREZENTACIJI? Oglasio se i selektor: "Pogrešio sam, svet se sada promenio"

Autor Nemanja Stanojčić

Roberto Manćini pričao je o igranju stranaca za reprezentaciju Italije.

Izvor: Profimedia

Stranci u reprezentaciji. Tema koja uvek izaziva veliku pažnju, bilo da je u pitanju Srbija ili neka druga država. Ovog puta se o tome pričalo u Italiji, pa je Roberto Manćini progovorio o novim potencijalnim pojačanjima za tamošnji nacionalni tim. Promenio je priču, pošto je ranije govorio da to nije potrebno.

Selektor "azura" veruje da su stranci sada dobro rešenje za reprezentaciju. "Pre nekoliko godina rekao sam da samo igrači rođeni u Italiji treba da igraju za nacionalni tim. Međutim, postoji problem zbog limitiranog broja igrača koji tada nije postojao i svet se promenio. Sve evropske selekcije imaju nekog naturalizovanog igrača", rekao je Manćin, a sve je krenulo od poziva za Argentinca Matea Retegija.

Istakao je da bi neka nova imena mogla da se pojave na spisku u bliskoj budućnosti. "Imamo fudbalere koji prolaze kroz naš ceo sistem u mlađim kategorijama i onda u seniorskoj konkurenciji igraju za neku drugu reprezentaciju. Mi sada radimo istu stvar. Nema poente pričati o tome, ima veoma mali broj igrača u Italiji. Ako postoji šansa da dovedemo nove igrače, uradićemo to", zaključio je Manćini.