FOTO

LAZARE, DOBRO DOŠAO U SRBIJU! Džajić posetio Piksija i ekipu, svi gledali u novog reprezentativca, Samardžić konačno tu!

Autor Mladen Šolak

Lazar Samardžić prvi put u reprezentaciji Srbije.

Izvor: MN Press

Reprezentacija Srbije okupila se u ponedeljak na početku priprema za kvalifikacioni meč za Evropsko prvenstvo 2024 protiv Litvanije. Bila je to prilika da fotoreporteri prvi put vide i Lazara Samardžića u opremi "orlova", među kojima je prvi put od kada je odlučio da ne nastupa za Nemačku, već za Srbiju.

Ekipu je na treningu posetio novi predsednik Fudbalskog saveza Srbije Dragan Džajić zajedno sa saradnicima Nenadom Bjekovićem, Branislavom Nedimovićem i Jovanom Šurbatovićem. Nakon što su u dobrom raspoloženju proveli vreme u razgovoru sa selektorom i igračima, čelnici Saveza pratili su trening sa distance, dok su se "orlovi" spremali za veoma važnu utakmicu u petak. Pogledajte kako je to izgledalo i kako Samardžiću stoji oprema Srbije:

Samardžić ima 21 godinu, igra za Udineze ofanzivni je vezista. Prošao je sve mlade kategorije nemačke reprezentacije, u čijem je taboru bio i prošle jeseni, ali je tokom zime ipak prelomio da igra za zemlju svojih korena - Srbiju.

"Kontakt sa Samardžićem nije od juče, nego traje već duže vreme i ja sam neko ko ne želi da stvara pritisak nikome. I mislim da je bilo prošle godine kada je igrao protiv Milana i to sam gledao, a vaše kolege su pitale što ih ja gledam. Otišao sam da gledam Lazara i da se uverim na delu za njegove fudbalske kvalitete. Od tada datira kontakt i potom smo imali dogovor krajem godine. Mislim da je to lepa stvar za srpski fudbal i to je njihova odluka, ne mogu ja nikog silom da nateram", rekao je selektor Stojković na konferenciji za novinare o dolasku Lazara Samardžića među "orlove".