Potpisao!

PROPAST ZVEZDINOG VELIKOG PROMAŠAJA! Bio Dekijevo pojačanje za Ligu šampiona, devet meseci tražio klub - evo gde je sad!

Autor Dušan Ninković

Potpuni sunovrat karijere fudbalera koji je u Zvezdu stigao kao veliko pojačanje iz Intera.

Izvor: MN Press

Svojevremeno je Crvena zvezda dovela Aksela Bakajoka (25) kao pojačanje za Ligu šampiona, ali je nekadašnji omladinac Intera bio potpuni promašaj crveno-belih i trenera Dejana Stankovića. Francuz se u Beogradu nije snašao, a njegova karijera od tada strmoglavo ide nizbrdo, pa je naredni angažman pronašao u dalekoj Južnoj Koreji gde će igrati drugu ligu!

Kako je na zvaničnim klupskim stranicima saopštio tamošnji drugoligaš Čeonan siti, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde je njihov novi član. Bakajoku će verovatno biti potrebno vreme da se vrati u formu jer od jula prethodne godine nije imao klub, a u međuvremenu je bio na probi u nekoliko francuskih timova i nije uspeo da se nametne za ugovor. Pogledajte njegove fotografije u dresu Zvezde:

Sada se može reći da je - barem što se tiče trofeja - perido u Zvezdi bio najbolji u njegovoj karijeri. Bakajoko je počeo u ekipi Red Star iz Pariza, zatim je nosio dres mlađih kategorija Intera, a dokazivao se na pozajmicama u Sošou i Sent Galenu pre nego što je stigao u Beograd. Dejan Stanković je imao informacije o njemu i smatrao je da će se Aksel uklopiti u tim crveno-belih, ali se to nije desilo...

Za godinu i po dana u Beogradu Aksel Bakajoko je odigrao samo 201 minut u dresu Crvene zvezde. Nastupio je na pet mečeva u superligi, kao i na po jednoj utakmici Kupa Srbije, Lige Evrope i kvalifikacija za Ligu šampiona. U međuvremenu je i odbio već dogovorenu pozajmicu u Novi Pazar koja je trebalo da mu donese minute i šansu da se nametne, pa je rastanak u leto 2022. godine - nakon osvojena dva prvenstva i dva kupa - bio sasvim logičan.

Inače, ekipa Čeonan siti za koju je potpisao Bakajoko se u prethodnoj sezoni takmičila u trećem rangu fudbala u Južnoj Koreji i takmičenje završila na 10. mestu u ligi koja ima 16 timova. Ipak, oni su na kraju sezone aplicirali za mesto u drugoj ligi i njihov zahtev je uvažen, pa se sada takmiče sa značajno kvalitetnijim rivalima.

Do sada je u drugom rangu južnokorejskog fudbala odigrano četiri kola, a tim za koji igra Aksel Bakajoko nema nijedan osvojen bod, uz katastrofalnu gol-razliku 2-11! Ukoliko brzonogi Francuz drastično ne promeni situaciju u klubu za koji od skoro igra nekadašnji mladi reprezentativac Hrvatske Damir Šovšić, čini se da im sledi povratak u treći rang. Pogledajte kako su predstavili Bakajoka: