Fudbal

ZAVRŠAVAM KARIJERU, ODMAH! Srbin zamenio svetskog šampiona, a on ostavio fudbal - USRED SEZONE! Objavio poruku za kraj

Autor Mladen Šolak

Mesut Ozil završio je karijeru

Izvor: Profimedia/ Sercan Kucuksahin / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Slavni nemački fudbaler Mesut Ozil (34) završio je karijeru i to je javno potvrdio na društvenim mrežama. Objavivši saopštene uz sliku na kojoj je u dresu Real Madrida, osvajač Svetskog prvenstva sa "pancerima" 2014. objasnio je da se povlači nakon dubokog promišljanja, ali i nažalost nakon niza problema sa povredama.

Bivš as Šalkea i Verdera najveći deo karijere proveo je u Real Madridu (tri godine) i Arsenalu (čak osam), a u dresu nemačke reprezentacije odigrao je 92 utakmica, postao svetski prvak, pa je napustio uz skandal i optužbe na svoj račun nakon što se slikao sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom. Nakon što je izneo tvrdnju da je tretiran "rasistički", Ozil je 2018. odlučio da je dao dosta Nemačkoj i da je kraj. Sada je definitivno okončao karijeru, kao igrač Bašakšehira. Poslednji meč odigrao je početkom februara, protiv Kajzerija i ovom odlukom je ozvaničeno ono o čemu se pisalo mesec i po, da je Ozil upravo u poluvremenu te utakmice odlučio da završi, nakon što ga je zamenio Danijel Aleksić. Kada je video da ga trener izvodi, Nemac je navodno odmah otišao sa stadiona i odlučio da se ne vraća - ni klubu, ni fudbalu

"Pozdrav svima, nakon dubokog razmišljanja, saopštavam da se istog trenutka povlačim iz profesionalnog fudbala. Imao sam privilegiju da budem profesionalni igrač skoro 17 godina i osećam se neverovatno zahvalno zbog te prilike. Ipak, poslednjih nedelja i meseci, nakon što sam pretrpeo nekoliko povreda, postalo je sve jasnije i jasnije da je vreme da napustim veliku fudbalsku scenu"

Izvor: Profimedia

"Bilo je to neverovatno putanjve, ispunjeno nezaboravnim trenucima i emocijama. Želim da zahvalim svojim klubovima - Šalkeu, Verderu, Realu, Arsenalu, Fenerbahčeu i Bašakšehiru, kao i trenerima koji su me podržavali, plus saigračima koji su mi postali prijatelji".

"Posebna zahvalnost ide mojim članovima porodice i najbližim prijateljima. Bili su deo mog putovanja od prvog dana i pružili su mi toliko ljubavi, bez obzira na ooklnosti i bez obzira na to koji klub predstavljam. Sada se radujem svemu što je ispred mene i moje predivne supruge, Amine, kao i moje dve prelepe ćerke, Edom i Elom. Ali možete biti sigurni da ćete me čuti s vremena na vreme na mojim društvenim mrežama. Vidimo se uskoro! Mesut"

Izvor: Profimedia / Sercan Kucuksahin / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Iako je saopštenju dodao svoju sliku u dresu Reala, Ozil je na društvenim mrežama objavio fotografije na kojima je u dresu svih klubova za koje je nastupao tokom velike karijere.