Fudbal

SAMARDŽIĆ OTKRIO - TADIĆ GA VRBOVAO JOŠ SA 18 GODINA! Rekao je: Sine, dobrodošao u tim, sad si naš!

Autor Nikola Lalović

Lazar Samardžić se oglasio prvi put od dolaska u nacionalni tim Srbije!

Izvor: FSS

Kadetski tim Srbije igrao je sa Belorusijom u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. a u Staroj Pazovi je iz VIP lože taj meč gledao novi "orao" - Lazar Samardžić. Jedan od najvećih bisera nemačkog fudbala je ipak odlučio da igra za zemlju porekla i dres "pancera" zamenio je prihvatanjem poziva Dragana Stojkovića Piksija

Iako je bilo mnogo priče o tome kome će se privoleti jatu, sa jedne strane nikada nije bilo dileme. Lazar je oduvek znao šta želi, a to je da zaigra za Piksija i da zaigra sa svojim idolom!

"Nisam nikada imao dilemu, Srbija je moja zemlja i oduvek sam maštao o tome da postanem deo našeg najboljeg nacionalnog tima. Poziv selektora Stojkovića smatram kao privilegiju, ali i veliku šansu u karijeri. Grupa u kojoj se nalaze Crna Gora, Mađarska, Bugarska i Litvanija, nije nimalo laka kao što neki misle. Moramo maksimalno ozbiljno da pristupimo svakoj utakmici i da na terenu dokažemo da imamo najkvalitetniju ekipu. Idemo korak po korak, bitno je da ove dve utakmice rešimo u našu korist i posle će sve biti lakše“, rekao je na početku razgovora za sajt FSS Samardžić. 

Mladi vezista koji se fudbalski formirao u mlađim selekcijama Herte dugo je nastupao za omladinske timove Nemačke, ali jednostavno poziv Dragana Stojkovića nije nešto što je moguće odbiti. 

"Tata mi je stalno pričao o Piksiju kao svom idolu i jednom od najboljih igrača na ovim prostorima. Sada sam mogao da se uverim da je sjajan trener i čovek koji zna fudbal. Napravio je odličnu atmosferu u reprezentaciji i to se oseća na svakom koraku. Trudiću se da opravdam njegovo poverenje i da zaslužim mesto standardnog člana naše reprezentacije", rekao je on.

Uz sve ovo, u Staroj Pazovi ga je dočekao idol! Od malih nogu gledao je Samardžić "desetku" Srbije i sanjao da zaigra sa Dušanom Tadićem. Obojica levonogi, ofanzivni, kreativni... Biće sjajan tandem! 

"Tadić je moj ljubimac u reprezentaciji Srbije i jedva sam čekao da ga lično upoznam. Rekao mi je ‘sine, dobrodošao u reprezentaciju, sada si deo naše ekipe, družićemo se i zajedno pobeđivati’. Oduševio me je već na prvom koraku. Sličnih smo karakteristika, on je takođe levonog i biće mi zadovoljstvo da upijam znanje uz igrača takvog vanserisjkog kvaliteta."

Pažnju javnosti privukla je i fotografija koju je Lazar Samardžić objavio na svojim društvenim mrežama u danu kada se reprezentacija okupila u Staroj Pazovi. Očigledno da je još mnogo ranije, pre 18. rođendana našeg novog veziste Dušan Tadić svojim gestom osvojio srce Samardžića!

"Dres Dušana Tadića bio je najlepši poklon za moj 18. rođendan. Ne sećam se tačno ko mi je to sredio, ali zar je bitno? Dres je sa Svetskog prvenstva u Rusiji i Duća ga je lično potpisao. To je suvenir koji će zauvek imati počasno mesto u mojoj kućnoj arhivi"", kaže momak koji je ove sezone postigao četiri gola u dresu Udinezea i predstavlja jedno od otkrovenja u italijanskoj Seriji A.

"Najdraži mi je gol protiv Napolija. Taj osećaj kada se zatrese mreža na stadionu ‘Dijego Armando Maradona’ je nešto posebno i pamtiću ga do kraja života. Tim pre što Napolitanci teško primaju golove i gaze sve pred sobom ove sezone. Zaista funkcionišu besprekorno i zasluženo hitaju ka tituli šampiona Italije."