Opa!

ŠTA GOD PIKSI URADI - BUDE IZNENAĐENJE! Srbija kreće ka Evropskom prvenstvu, a selektor SJAJNO raspoložen! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Legendarni Dragan Stojković Piksi najavio da će biti iznenađenja u sastavu, ali nije želeo da priča o detaljima u vezi sa timom za Litvance.

Izvor: Twitter/arenasport_tv/printscreen

Fudbalska reprezentacija Srbije kreće put ka Evropskom prvenstvu utakmicom protiv Litvanije, a selektor Dragan Stojković dan ranije je bio izuzetno dobro raspoložen na konfewrenciji za medije. Nakon što se pre nekoliko dana izvininjavao javnost zbog neuspeha u Kataru, bivši fudbalski as sada je nastupom podsetio na svoja izdanja sa početka mandata - konferencijom kakve su čitavu naciju ubedile da je nacionalni tim jak.

Ovog puta Piksi je stigao da se našali na temu sastava za meč protiv Litvanaca, a pitanje je koliko ozbiljno treba shvatiti reči selektora. Možda je želeo samo da opusti atmosferu pred novi kvalifikacioni ciklus, a možda je i stvarno pripremio neka iznenađenja za prvi meč A reprezentacije u 2023. godini.

"Šta god ja da uradim kažete 'Piksi šokirao, Piksi iznenadio'. Stalno je neko iznenađenje. A ja gledam da uradim svoj posao najbolje što mogu i da od ovih momaka izvučen maksimum, ono što je potrebno timu. Pretpostavljam da ćete se iznenaditi i sutra. Ja sad ne mogu da govorim o sastavu tima i ko će igrati, ali mislim da će naslovi biti da je iznenađenje u sastavu reprzeentacije. Ja ne zaboravljam jednu stvar, posle sutrašnjeg dana imamo još jednu utakmicu za tri dana. Treba biti mudar i pametan, treba napraviti strategiju. Nadam se da ću je napraviti da bude dobra za srpski tim, za nas", rekao je selektor. 

Bio je selektor Srbije i ozbiljan kada je pričao o plasmanu na Evropsko prvenstvo... "Želimo da učestvujemo na Evropskom prvenstvu posle predugačkog vremenskog perioda. I te kako znamo da moramo da idemo korak po korak. Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo smo u teškoj grupi završili kao prvi. U Ligi nacija smo takođe bili prvi. To pokazuje i dokazuje da srpski fudbal ima kvalitet. Jedino 'klizanje' bilo je na Mundijalu, promašili smo metu. Sada dolazi pred nas izazov koji se zove Evropsko prvenstvo, razmišljamo kako da pobedimo Litvaniju, pa onda sledećeg protivnika. To je jedini način. Drago mi je da i igrači shvataju važnost i da je ovo šansa koja ne sme da se propusti. Nema nikakve razlike u odnosu na prethodne kvalifikacije, želimo da budemo deo velikog takmičenja", poručuje Piksi. Pogledajte fotografije sa prvog treninga pred novi kvalifikacioni ciklus

Reprezentacija Srbije će kvalifikacioni ciklus početi u petak uveče (20:45) na stadionu Rajko Mitić u Beogradu, a tri dana kasnije će igrati drugi meč u kvalifikacijama - na gostovanju Crnoj Gori. "Orlovi" imaju priliku da se posle čak 24 godine plasiraju na kontinentalnu fudbalsku smotru i po do sada objavljenim računicama bila bi senzacija da to ne urade.