Fudbal

JA BIH "SEKAO GLAVE", OD ČEGA DA ŽIVIMO!? Matijašević: Da čekamo trenera? Onda mogu da ga dovedem iz petlića za 500 EVRA

Autor Mladen Šolak

Sportski direktor Čukaričkog odgovorio trenerima koji su digli glas

Izvor: MN Press

Treneri TSC-a Žarko Lazetića i Čukaričkog Dušan Kerkez podigli su ton braneći status trenera i kritikujući odavno prečeste promene trenera u Superligi. Na to im je odgovorio sportski direktor Čukaričkog, Vladimir Matijašević.

"Čitao sam izjave Lazetića i Kerkeza. Slažem se u potpunosti sa njima u delu gde su pričali da nije fer da klubovi imaju pravo da promene pet trenera, a da oni ne mogu da rade u više od dva. Tu su u pravu. Ali, ne mogu da se složim da klub trenera mora da trpi pet godina, nekada ne možemo ni šest meseci", rekao je on.

Na pitanje zašto "brđani" ne mogu da čekaju, Matijašević odgovara kontrapitanjem:"Od čega da živimo ako nemamo igru i rezultat? Da čekamo i da kažemo, biće! Onda mogu da dovedem trenera iz petlića, platim 500 evra i čekam".

"Svaka čast njima dvojici kao trenerima, osobama, poštujem ih, oni to znaju. Ali, ako trener u Srbiji nema rezultat onda klubovi ne mogu da ga trpe. TSC-u je lakše, oni imaju sponzore i tu im svaka čast. Prošle godine su u poslednjem kolu ispali za Evropu. Mislim da bih “sekao” glave nekome kod nas, jer nama je to ozbiljan deo budžeta. A, oni su napravili pravi potez", kazao je Matijašević, koji je potom dodao:

"Što se nas tiče, Kerkez mora da pravi rezultate. Najteže je raditi ovde. Čukarički ima gazdu kluba i tih par stotina od saveza, sve ostalo mora da napravi sam prodajom igrača ili Evropom, drugo ne postoji".

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt