Uživo

PIKSIJEVA SRBIJA OPET GAZI! Sa pola gasa na VRH, Tadić poveo "orlove" na Evropsko prvenstvo! (VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Srbije upisala pobedu na startu kvalifikacija.

Izvor: Kurir/Zorana Jetvić

Reprezentativci Srbije upisali su pobedu na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine. Na stadionu "Rajko Mitić" savladana je Litvanija (2:0), a centralna figura meča bio je kapiten Dušan Tadić. Najiskusniji igrač našeg nacionalnog tima bio je strelac u prvom i asistent u drugom delu meča, kada je gol gostiju pogodio Dušan Vlahović.

Bila je ovo rutinska pobeda Srbije protiv rivala koji nije mogao ozbiljnije da ugrozi Vanje Milinković-Savića. Svega nekoliko poluprilika pred golom čuvara mreže Torina i sa druge strane nekoliko dobrih pokušaja srpskih ofanzivaca davali su jasne znake ko je mnogo kvalitetniji rival i veliki favorit u ovoj kvalifikacionoj grupi.

Litvanci su tek u finišu susreta pokazali zube, ali to je bilo baš daleko od ozbiljnih prilika. Srbija je rutinski stigla do pobede na početku kvalifikacija i za tri dana će u Crnoj Gori igrati za "overu" prvog mesta. Rival će biti tim predvođen Stevanom Jovetićem i Stefanom Savićem, iskusnim fudbalerima koji su bili ključne figure i u pobedi nad Bugarima u Razgradu.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt
22:38

KRAJ MEČA - 2:0!

Reprezentacija Srbije je golovima Dušana Tadića i Dušana Vlahovića savladala Litvaniju (2:0) i napravila prve korake ka Evropskom prvenstvu koje se 2024. godine igra u Nemačkoj. Naredni meč nacionalnog tima je za tri dana u Podgorici, protiv Crne Gore koja je minimalnim rezultatom stigla do pobede u Bugarskoj. Pogledajte detalje sa beogradskog meča:

22:25

81. minut - Izmene Srbije!

Poslednje dve promene u reprezentaciji Srbije - umesto Živkovića i Mitrovića na terenu su Nikola Milenković i Dejan Joveljić.

Izvor: MN Press

22:21

77. minut - Černič!

Odlično je ofanzivac Litvanije prošao po levoj strani, zalomio je ka golu Srbije i sjajno šutirao, ali Vanja nogom interveniše i otklanja opasnost.

22:16

72. minut - Izmene!

Umesto kapitena Tadića na teren će debitant Lazar Samardžić, a Lukića je u defanzivnijem delu veznog reda zamenio Ivan Ilić.

22:15

Slavlje Vlahovića!

Ovako je strelac drugog gola Dušan Vlahović proslavljao svoj pogodak protiv Litvanije:

22:10

65. minut - OFSAJD!

Postigao je gol Filip Kostić nakon maestralne asistencije Dušana Tadića, ali se u ranijoj fazi napada neki od srpskih igrača našao u nedozvoljenoj poziciji.

22:08

63. minut - Prva izmena!

Umesto Dušana Vlahovića, strelca drugog gola, na terenu je Sergej Milinković-Savić. Sada će se i formacija našeg tima promeniti u 3-4-2-1, a Mitrović će ostati sam u napadu.

Izvor: MN Press

21:58

53. minut - GOL, Vlahović!

Nakon gola u prvom delu meča, kapiten Tadić beleži i asistenciju a ovog puta je strelac Dušan vlahović. Sjajna kombinacija Mitrovića, Tadića i Vlahovića rezultirala je pogotkom napadača Juventusa za 2:0!

21:56

52. minut - Opet Litvanci...

Još jedan prilično ozbiljan napad reprezentacije Litvanije, ali i dobra odbrana Vanje koji je na večerašnjem meču imao priliku da interveniše tek u nekoliko navrata.

21:50

46. mintu - Nastavljamo!

Pratimo drugi deo susreta Srbije i Litvanije, u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

21:45

Za Sinišu!

Ovako je na početku meča odata počast Siniši Mihajloviću koji nas je nedavno napustio:

Srbija - Litvanija, Siniša Mihajlović
Izvor: YouTube/Arena sport TV

21:35

POLUVREME - 1:0!

Fudbalska reprezentacija Srbije na poluvremenu ima prednost protiv Litvanaca, a jedini gol u prvom delu meča postigao je kapiten Dušan Tadić. On je sjajno sačekao asistenciju Filipa Kostića i loptu sa manje od deset metara poslao u mrežu protivnika.

21:30

Pogledajte gol Tadića!

Ovako je kapiten pogodio protiv Litvanaca, u prvoj rundi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo:

Srbija - Litvanija 1:0, Tadić
Izvor: YouTube/Arena sport TV

21:23

34. minut - Grujić!

Prvo nekoliko majstorskih poteza Aleksandra Mitrovića koji je izborio korner, a zatim i detalj o kojem je moglo da se priča danima. Živković je probao sa distance, a Marko Grujić pokušao petom da sprovede njegov šut u gol - završilo se pogađanjem stative.

21:20

Slavlje srpskih fudbalera!

Ovako su reprezentativci Srbije proslavljali pogodak Dušana Tadića:

21:17

28. minut - Paulauskas!

Zapretila je i Litvanija. Prvi ozbiljan napad gostiju u Beogradu završio se udarcem napadača Paulauskasa, ali on nije bio precizan.

21:05

16. minut - GOL, Tadić!

Srbija vodi protiv Litvanije u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Sjajno je po levoj strani prošao Filip Kostić, a kada je loptu vratio na sedam ili osam metara od gola pravo u noge Dušanu Tadiću, Litvancima nije bilo pomoći. Kapiten je prvi zatresao mrežu u novom ciklusu.

21:03

14. minut - Vlahović!

Prvi udarac u okvir gola Litvanaca uputio je Dušan Vlahović. Dobio je veoma tešku loptu, jedva je uspeo da je zadrži, a zatim slabo šutirao ka golu protivnika što je bio lak plen golmanu.

21:00

10. minut - Mirniji početak...

Srbija je na početku susreta preuzela terensku inicijativu, ali nije bilo velikih šansi za sada. Kao najbolji pokušaj našeg tima možemo izdvojiti centaršut Andrije Živković na drugu stativu i dugu loptu ka Dušanu Tadiću, koji nije uspeo da uđe u šansu.

20:49

1. minut - Počinjemo!

Srbija je krenula ka Evropskom prvenstvu! Srećno, "orlovi".

20:45

Minut ćutanja za Sinišu!

Na semaforu je bila posveta preminulom Siniši Mihajloviću, a igrači oba tima na centru su minut ćutali u čast legendarnog fudbalera. Zbog toga meč počinje sa nekoliko minuta kašnjenja.

20:35

Duge 24 godine!

Poslednji nastup naše reprezentacije na Evropskom prvenstvu bio je još pod imenom Jugoslavija, a selektor Dragan Stojković tada je sa kapitenskom trakom oko ruke predvodio tim. Bilo je to davne 2000. godine, kada Strahinja Pavlović, Strahinja Eraković, Ivan Ilić i Lazar Samardžić nisu bili rođeni!

20:20

Crnogorci pobedili!

U našoj kvalifikacionoj grupi već je odigran jedan meč, a reprezentacije Crne Gore savladala je na gostovanju Bugare koje sa klupe predvodi Mladen Krstajić. Tim nekadašnjeg srpskog selektora bio je bolji u prvom delu meča, ali je ulaskom Stevana Jovetića izgubio tu prednost, a na kraju i meč. Fudbalski majstor koji je svojevremeno nosio dres Partizana proigrao je kompletnu ekipu - duplim pasom je izbacio u prostor Vladimira Jovovića, a on je pronašao Nikolu Krstovića za jedini gol na meču. Tako su dvojica bivših igrača Zvezde bili asistent i strelac na ovom meču.

20:05

Šetnja pred meč!

Reprezentativci Srbije osetili su teren na stadionu "Rajko Mitić". Ovako je izgledao njihov obilazak stadiona:

19:55

Rezervisti!

Srbija: Rajković, Rosić, Mladenović, Ilić, Radonjić, Joveljić, Stojić, Mašović, Samardžić, S. Milinković-Savić, Đuričić

Litvanija: Zubas, Paukste, Klimavičijus, Armalas, Sirgedas, Laukzemis, Novikovas, Slivka, Sirvis, Romanovskij, Upstas, Baravikas

19:40

Tradicija!

U poslednjih pet godina reprezentacije Srbije i Litvanije odigrale su četiri međusobna meča i na svakom je naša ekipa pobedila. U okviru Lige nacija bilo je 1:0 u Litvaniji i 4:1 u Srbiji, dok je u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo naš tim u Beogradu ponovila taj rezultat (4:1), a zatim u Viljnusu pobedila 2:1. Pogledajte detalje sa beogradskog meča u Ligi Nacija:

19:20

SASTAVI!

Srbija: V. Milinković-Savić - Eraković, Gudelj, Pavlović - Živković, Grujić, Lukić, Kostić - Tadić - Vlahović, Mitrović

Litvanija: Bartkus - Lasickas, Gedvanis, Kažukolovas, Baneta - Šimkus - Černih, Golubickas, Gineitis, Jankauskas - Paulauskas

18:55

Očekivani sastav!

Iako je najavio iznenađenja, verujemo da će selektor Dragan Stojković poslati veoma jak tim na Litvance!

18:40

Sastav grupe!

Pored reprezentacije Srbije u kvalifikacionoj grupi za Evropsko prvenstvo nalaze se Mađarska, Crna Gora, Bugarska i Litvanija.

18:35

Dobro veče!

Fudbalska reprezentacija Srbije nalazi se na novom početku - Mundijal u Kataru je zaboravljen i sledeći cilj pred "orlovima" je plasman na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj. Prva prepreka je Litvanija, protiv koje će izabranici Dragana Stojkovića Piksija igrati na stadionu "Rajko Mitić" od 20:45. Ostanite uz MONDO i pratite tekstualni prenos.

Ukratko

  • Srbija - Litvanija 2:0
  • Prvi u grupi!
  • Od 2000. bez EP
učitaj još +