AU!

VELIKA PROMENA U FUDBALU - NOVO PRAVILO I ZVANIČNO UVEDENO! Argentinac kriv za sve, golmani u ŠOKU: "Da okrenemo leđa?"

Autor Nemanja Stanojčić

Zbog Emilijana Martineza uvedeno je novo pravilo u fudbal.

Izvor: Profimedia

Novo pravilo uvedeno je u fudbal i zvanično, golmani su dobili zabranu da rade određene stvari pre izvođenja penala. Sve ovo dogodilo se zbog poteza Emilijana Martineza, golmana reprezentacije Argentine koji je u finalu Svetskog prvenstva provokacijama i potezima uticao na fudbalere Francuske u penal seriji. Zbog toga je Međunarodna fudbalska asocijacija (IFAB) odlučila da napravi promene.

Od 1. jula ove godine važiće nova pravila. Golmani neće smeti da dodiruju prečku, stativu ili mrežu. Ne smeju da odugovlače, da rade bilo kakve nefer poteze kojima bi uticali na izvođača penala niti da se ponašaju na način koji bi pokazao nepoštovanje. Očekivano, ovakvi potezi izazvali su reakciju mnogih, neki od njih već su se oglasili.

Jedan od njih je golman Milana Majk Menjan koji je ostao u šoku kada je čuo za ovu promenu. "Novo pravilo za penale od 2026. godine. Golmani moraju da okrenu leđa pre šuta. Za slučaj da odbrane penal, udarac se ponavlja", napisao Menjan na Tviteru. Šta vi kažete za ovu promenu?

Penali Argentina Francuska
Izvor: YouTube/TV Arena sport