POGLEDAJTE!

GUDELJA SEDAM MINUTA OŽIVLJAVALI NA TERENU! Stavili ga na nosila, a onda je sve ŠOKIRAO - hteo da nastavi meč! (VIDEO)

Autor Milutin Vujičić

Neverovatni snimci stižu iz Španije gde je Dragi Gudelj preživeo životnu dramu.

Izvor: Twitter/Kamil47085941/Screenshot

Srpski fudbaler Dragi Gudelj, inače rođeni brat reprezentativca Srbije Nemanje Gudelja, srušio se na travu i imao je srčani zastoj na današnjoj utakmici Kordobe i Ferola, prenose španski mediji. Bio je sam ispred svog kaznenog prostora u 11. minutu, dok je lopta bila na drugoj strani terena, kada se samo srušio. Uspeo je da ostane posle prvog pada, a samo što je ustao - odmah je ponovo pao i lekari oba tima utrčali su na teren i zajedno mu pružili pomoć dok su igrači oko njih stajali zabrinuti i vladala je velika neizvesnost.

Španski mediji prenose da mu je sedam minuta rađena reanimacija na terenu, odnosno koristili su defibrilator i primenjivali masažu srca, da bi nakon svega stigle dobre vesti. Dragi Gudelj je ponovo bio svestan i stavljen je na nosila kako bi što pre bio prebačen u obližnju bolnicu gde može da mu se pruži adekvatnija pomoć.


Potpuno neverovatno, ali kada su ga stavili na nosila i krenuli da guraju u kola Hitne pomoći - Dragi Gudelj se pridigao i objašnjavao da je dobro. Štaviše, insistirao je da siđe sa nosila i da nastavi utakmicu, za šta niko od igrača, kamoli lekara, nije želeo da čuje i jedva su ga ubedili da ide u bolnicu iako je želeo da igra dalje? Sve to dešavalo se u ranoj fazi utakmice, a posle velike drame dva kluba su se složila da se meč prekine i odigra neki drugi put.

Na tribinama je bio i njegov otac Nebojša Gudelj koji je odmah sišao do terena i potom se zajedno s njim u kolima Hitne pomoći odvezao do bolnice "Kraljica Sofija" gde su mu odmah urađeni testovi srca i rezultati su "normalni", ali biće dodatnih pregleda. Ne samo danas, nego i u narednim danima, nedeljama...

Klub je saopštio da je sada Dragi Gudelj stabilno i svi se nadaju da će se oporaviti i nastaviti karijeru, a sve je situacija podsetila na stravičnu scenu sa Evropskog prvenstva 2020. godine kada je Kristijan Eriksen imao srčani zastoj na meču.