DOKLE?

IGRA "KOSOVO", A NAVIJAČI NOSE ZASTAVE ALBANIJE! Provocirali i kao Džaka, šta će reći UEFA? Neće ništa... (VIDEO)

Autor Milutin Vujičić

Navijači "Kosova" su nosili zastave Albanije na meč u Izraelu.

Izvor: Twitter/kosovanfooty_EN/printscreen

Fudbalska reprezentacija tzv. Kosova remizirala je 1:1 protiv Izraela na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Tel Avivu, a gostujući navijači napravili su skandal na tribinama, kao i uoči same utakmice. Nekoliko stotina navijača "Kosova" doputovalo je u Izrael kako bi bodrilo fudbalsku reprezentaciju, a i ovoga puta su među njima bile zastave Albanije, dok su šakama prikazivali "dvoglavog orla" koji je najčešće simbol Velike Albanije i koji je već isticao Granit Džaka.

Grupa navijača snimljena je ispred stadiona u Tel Avivu, dok su iste stvari primećene i na fotografijama sa same utakmice, gde je navijačima "Kosova" bez problema bilo dozvoljeno da razviju zastave Albanije, što nije prvi put da vidimo na njihovim utakmicama i pamtimo i kada smo viđali simbole UČK.


Videćemo da li će UEFA reagovati zbog ovih scena, ali ne bi bilo iznenađenje da ponovo "zažmure", pošto sada već postaje "normalno" da se na utakmicama "Kosova" maše zastavom Albanije jer nije bilo kazni.

Podsetimo, "Kosovo" je povelo autogolom Dase u prvom poluvremenu, potom je na startu drugog dela Milot Rašica postigao gol koji je poništen nakon pregledanja u VAR sobi, da bi saigrač Aleksandra Mitrovića iz Fulama - sjajni Manor Solomon - vrhunski prodorom i asistencijom za Pereca obezbedio jedan bod svom timu.