Neverovatno!

FUDBALERKE RADA U "SAČEKUŠI" PRETUKLE KOLEGINICU?! Nezapamćen skandal u srpskom fudbalu - žestoko pesničenje na Adi!

Autor Dušan Ninković

Užasne scene na meču žesnkog fudbala, gde su dve devojke napale igračicu protiv koje su nedavno nastupile.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Nezapamćen skandal pogađa srpski fudbal! Fudbalerke Rada Nevena Marković i Aleksandra Ubović optužene su za fizički napad na Sofiju Ilić, fudbalerku iz Požarevca! Ovaj incident, koji podseća na klasičnu "sačekušu", dogodio se na Adi Ciganliji gde su Požarevljanke igrale meč 11. kola Prve lige Srbije za žene protiv Zemuna, prenosi "Sportklub".

Prvotimke „građevinara“ suspendovane su do izricanja konačne kazne. U postupku koji se već vodi protiv aktera ovog incidenta predviđeno je da se do srede svi izjasne o nezabeleženom incidentu na domaćim terenima. Navodno, Nevena i Aleksandra su nakon meča Rada i Požarevca odigranog u prethodnom kolu napravile plan napada na Sofiju, što su prvom prilikom i sprovele u delo.

Prilikom gostovanja Požarevljanki ekipi Zemuna, koja kao domaćin igra na Adi Ciganliji, fudbalerke Rada su rešile da se fizički obračunaju sa protivnicom iz prethodne runde Prve lige. Prema navodima iz prijave, članice Rada "neovlašćeno su ušle u restriktivan prostor, kao gledaoci, verbalno i fizički napale Sofiju Ilić, prilikom njenog izlaska sa terena i ulaska u svlačionicu“.Tokom prethodnih sedam dana devojke su bile u komunikaciji preko društvenih mreža, a ona je bila prepuna pretnji, psovki, uvreda i najava brzog obračuna. Prema tvrdnjama Sofije Ilić, uoči gostovanja u Beogradu, dobila je poruku da se vide "vrlo, vrlo uskoro“, uz dopunu: "Imaš malo više vremena da se organizuješ, al samo malo".

Nakon obračuna koji se dogodio u Beogradu, Sofija Ilić je u iskazu navela kako se odigrao napad na nju. "Drugarica je uspela da me skloni do žice, tu smo stajale i pričale, nakon čega su se tri osobe stvorile iza nas i zadobila sam udarac u glavu. Razbesnela sam se i krenula na njih, ali su me sklonili predsednik i ostali. Dok smo stajali, one su prilazile sa namerom nastavka sukoba. Zatim su se napakovale kod kapije, dok meni pod strahom nije bilo nimalo jednostavno", istakla je između ostalog Sofija Ilić u pisanom opisu skandaloznih dešavanja na Adi Ciganliji. Izjave su dostavila i službena lica utakmice Zemun - Požarevac, kao dokazni materijal priložen je i video snimak incidenta. Do srede, u podne, viđenje događaja izneće suspendovane igračice, Nevena Marković i Aleksandra Ubović.