Fudbal

SAVIĆEVIĆ U CRNOJ GORI? DA SE NIJE DEJO VRATIO!? Piksi u Podgorici: Uplašilo me samo jedno - kako ćemo onda?

Autor Mladen Šolak

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi u odličnom rasploženju na konferenciji za novinare pred meč protiv Crne Gore u Podgorici

Izvor: mondo.me/Anđela Pešić

Reprezentacija Srbije doputovala je u nedelju u Podgoricu na utakmicu kvalfikacija za Evropsko prvenstvo protiv domaćina (ponedeljak, 20.45), a selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi našalio se na konferenciji pred taj meč. On je rekao da ga je uplašilo kada je video u protokolu utakmice Bugarska - Crna Gora prezime "Savićević" i objasnio da ga je "uplašilo" da li se to Dejan Savićević vraća na teren.

"Ne postoje tajne, ni kada smo mi, ni kada su oni u pitanju. U principu znamo za njihovu efikasnost. Ispratili smo tu prvu utakmicu protiv Bugara i tu jako važnu pobedu za Crnu Goru. Znam da nema Jankovića, koji je odličan igrač i šteta što je povređen i ne može da igra. Što se tiče drugih, poznajemo najpoznatije, da ne nabrajam imena, znate ih. Jedino sam se uplašio kad sam video Savićevića u timu, pomislio sam - Da se nije Dejo vratio u teren, kako ćemo onda? Srećom, to je mlađi Savićević"

Naravno, njegov bivši saigrač iz Zvezde i reprezentacije predsednik je Fudbalskog saveza Crne Gore, a Savićević u reprezentaciji domaće zemlje je Vukan Savićević (29), bivši vezista Crvene zvezde i nekadašnji omladinski reprezentativac Srbije. "Crna Gora je dobra, kvalitetna ekipa, koja ne sme da se potceni. To su prošle godine osetili ovde Holanđani. Puno ih cenim, puno kvalitetnih igrača ima i analiza koju smo imali daće nam smernice za sutrašnji meč".

"ČUO SAM SE I DANAS SA DEJOM"

Piksi je rekao da je veoma lepo dočekan u Podgorici, kao i ceo tim, kao i da je u redovnom kontaktu sa Savićevićem. "Prvi put sam u ulozi selektora i imam protivnika ispred sebe koji se zove Crna Gora. To apsolutno ništa ne menja, imam puno prijatelja, puno poznatih ljudi, prelepo vreme koje nas je dočekalo i sa te strane je ugođaj predivan. Sa Dejom sam se čuo, naravno, telefonom, pričali smo pre nekoliko dana pred početak kvalifikacija i danas smo se čuli, naravno. Nismo pričali ništa spektakularno. Pričali smo i o fudbalu i o drugim stvarima", rekao je Stojković.

Piksi je potvrdio Filip Kostić neće igrati i da nije doputovao sa ekipom zbog povrede. "Filip Kostić neće igrati. "Napustio je tim, radi se o upali Ahilove tetive i bespotrebno je bilo ulaziti u bilo kakav rizik. Odluka je bila da se vrati u klub. On neće sutra biti u kombinaciji za igru", objasnio je selektor.

"Očekujem kvalitetan, uzbudljiv, takmičarski meč i verujem da moji momci mogu da iznesu taj teret i da odigramo kako možemo. Očekujem sve najbolje, u svakom slučaju", rekao je Piksi.

(Anđela Pešić, mondo.me)