AU!

"DESETKA" GIBRALTARA JE ODLIČNA, ZNA FUDBAL! Izjava selektora Holandije napravila haos, navijači ga već prozivaju!

Autor Nemanja Stanojčić

Ronald Kuman otkrio je da postoji jedan igrač Gibraltara koji mu se dopada i tako je izazvao reakciju navijača u Holandiji.

Izvor: Profimedia

Holandija je izgubila od Francuske na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i svi očekuju da će ceh za to platiti Gibraltar. U drugom meču grupne vaze tim Ronalda Kumana je apsolutni favorit, pa je tako izjava novog selektora iznenadila mnoge. Hvalio je protivnika i posebno jednog njihovog igrača.

Upitan je "koji igrač Gibraltara je na njega ostavio neverovatan utisak". "Imaju fudbaler sa brojem 10 koji je veoma dobar igrač", rekao je Kuman na konferenciji za medije. Od tog momenta krenula su nagađanja na koga je mislio, pošto su čak i navijači Gibraltara na društvenim mrežama ubeđeni da je pogrešio.

Trenutno "desetku" u timu nosi Liam Voker, fudbaler gibraltarskog tima Linkoln Red Imps. Ali, najbolji igrač ove male države ustvari je Andre Tjaj de Bar (23), čovek koji igra za trećeligaški engleski klub Vikomb i on nije sa reprezentacijom ovog puta. Inače je kapiten nacionalnog tima. "Uveren sam da je mislio na kapitena De Bara, izgleda da ne zna da on nije sada tu sa timom", napisao je jedan od navijača na Tviteru.

Deluje da Kuman nije preterano omiljen među Holanđanima, bar kada su u pitanju njihove reakcije na izjave sa konferencije. Tako se jedan od njih pitao "Kako je moguće da je on uopšte selektor i gde su svi holandski treneri." Pored Holandije, Francuske i Gibraltara u grupi "B" još su Grčka i Irska. Dva prvoplasirana tima prolaze na Evropsko prvenstvo.