LOŠE VESTI!

SRBIJA "UKRALA" NEMCA, BiH NIJE USPELA U TOME? Denis razočarao navijače Zmajeva: Moj cilj je da igram za "pancere"!

Autor Nikola Savić

Nakon što je Srbija dobila bitku za Lazara Samardžića i uspela da ga privoli da obuče dres "orlova", čini se da je Bosna i Hercegovina ipak izgubila trku sa Nemcima za mladog Denisa Huseinbašića koga naš Laki dobro poznaje.

Izvor: MN Press

Reprezentacija Srbije je dobila veliko pojačanje u Lazaru Samardžiću i igrača za budućnost, izabrao je našu zemlju pre Nemačke i već je upisao debitantski nastup za A selekciju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo iduće godine. Sa druge strane, Bosna i Hercegovina je imala "isti problem"  i izgubila je pošto je Denis Huseinbašić iz Kelna odlučio da neće nositi dres "zmajeva" u budućnosti.

Bosna i Hercegovina je pokušala da privoli mladog Huseinbašića koji je rođen u Nemačkoj od roditelja bosanskog porekla, ali on je ipak odlučio da igra na Evropskom prvenstvu za mladu reprezentaciju Nemačke.

Prvenstvo se igra od 21. juna do 8. jula, pa bi Huseinbašić, ukoliko "panceri" dođu do polufinala koje se igra 5. jula mogao da ostane trajni član i svih ostalih reprezentativnih selekcija. On još uvek ima pravo da se odluči za Bosnu i Hercegovinu, ali je za to verovatnoća mala, jer 22 godine puni 3. jula. Na pitanje nemačkog "Ekspresa" o njegovoj budućoj reprezentaciji je odgovorio da su njegove misli usmerene samo ka Nemačkoj.

"Kada zaigram na U21 Euru, gotovo je, moj cilj je igranje za A reprezentaciju Nemačke i nadam se da će se to desiti u narednih nekoliko godina", rekao je Huseinbašić. On je trenutno igrač Kelna i dobrim igrama u Bundesligi je skrenuo pažnju javnosti na sebe. Nastupa na na mestu centralnog veznog i ove sezone je postigao četiri gola i zabeležio dve asistencije u prvom timu "jarčeva".