Čestitke!

HIT SNIMAK - HRVATSKI TRENER IZBORIO REMI, PA NAPRAVIO ŠOU: Petar u transu, a navijači ga obožavaju! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Selekcija Tadžikistana sa njim na čelu beleži odlične rezultate, a ovaj je samo jedan u nizu.

Izvor: Twitter/fft_official/printscreen

Fudbalska reprezentacija Tadžikistana remizirala je na gostovanju Ujedinjenim Arapskim Emiratima (0:0), u prijateljskom meču koji je odigran tokom martovskog prozora za nacionalne timove. Taj rezultat ne bi bio preterano vađžan da hit na internetu nije postao hrvatski trener Petar Šegrt, koji je nakon meča napravio šou ispred tribine sa navijačima svog tima.

Tadžikistanci su na ovom susretu imali podršku navijača iz svoje zemlje, a Šegrt je to znao da ceni - ispred njih desetak, ili možda petnaestak - poveo je navijanje je koje je postalo hit na društvenim mrežama. Petar je vikao "Tadžikistan", navijači su odgovarali sa "Ale" i deluje da su se svi fantastično proveli nakon što je njihov tim izbegao poraz.

Ovo je bio nastavak dobrog niza rezultata reprezentacije koju je u januaru 2022. godine preuzeo Šegrt. U poslednje vreme su napravili niz od sedam mečeva bez poraza, a Pogledajte kako je to izgledalo:

Šegrt je rođen u mestu Đurđevac na teritoriji današnje Hrvatske, ali se najveći deo njegove karijere uopšte ne vezuje za Jugoslaviju. Tokom osamdesetih i devedesetih godina igrao je za brojne niželigaše u Nemačke, gde je počeo i trenersku karijeru. Između ostalog bio je pomoćnik u Bohumu, samostalno vodio timove u Austriji, a zatim postao selektor mlade i seniorske reprzenetacije Gruzije. radio je u klubovima iz Indonezije, jedini posao na Balkanu imao u Zvijezdi iz Gradačca, a zatim se posvetio selektorskom poslu na klupama Afganistana, Maldiva i Tadžikistana.