Poezija!

RIŠAIRO ŽIVKOVIĆ UPOZNAO NAJBOLJEG SVIH VREMENA: Hteo da pobedi Mesija i Argentinu, pa video moć svetskog šampiona!

Autor Dušan Ninković

Fudbaler srpskog porekla mogao da se uveri kako to izgleda kada se najboljem na svetu igra fudbal.

Izvor: Profimedia

Svojevremeno su se Holandija i Srbija otimale za Rišaira Živkovića, nekada talentovanog krilnog fudbalera, ali ofanzivac srpskog porekla ima karijeru tokom koje nije ostvario potencijal. Sada je odlučio i da izabere novi nacionalni tim, pa tokom martovske pauze za reprezentacije beleži prve nastupe za Kurasao, karipsku državu koja je sinoć odmerila snage sa Argentinom. Želeo je Živković da pobedi Mesija, ali...

Lionel se poigravao na terenu, postigao je het-trik i aktuelnog svetskog šampiona vukao do veoma ubedljive pobede - 7:0! Već do poluvremena su Argentinci postigli pet golova, a najbolji fudbaler svih vremena do odlaska na pauzu je čak tri puta zatresao mrežu. fudbaler PSŽ-a je uz tri pogotka imao i asistneciju za četvrti gol Argnetine, dok je u nastavku meča prepustio anheli Di Mariji da izvede penal i tako postigne šesti gol na meču.

Golove za Argentinu na ovom meču postizali su Lionel Mesi, Niko Gonzales, Mesi, Enco Fernandez, Mesi, Anhel di Marija i Gonzalo Montijel. Pogledajte sve pogotke sa susreta koji je odigran u argentinskom gradu Santijago del Estero:

Argentina - Kurasao 7:0
Izvor: Youtube/Televisión Pública/printscreen

Podsećamo, Rišairo Živković je rođen iz mešovitog braka i godinama se pričalo o reprezentaciji za koju će zaigrati. Svojevremeno je bio jedan od najtalentovanijih igrača u Holandiji, gde je nosio dres Groningena i Ajaksa, ali se u seniorskom fudbalu nije tako dobro snašao. Nakon pozajmica u manje holandske timove, pa karijere u Belgiji, Kini i Engleskoj Živković je stigao u Crvenu zvezdu, gde nije ostavio dubok trag.

Dres srpskog tima nosio je tokom samo jedne sezone i na 14 odigranih utakmica upisao je gol i asistenciju. Nakon neslavne epizode u Beogradu vratio se u Holandiju, potpisao za Emen i delimično pronašao staru formu. Ove sezone je postigao tri prvenstvena gola, a jedan od njih doneo je njegovoj ekipi bod protiv slavnog Ajaksa.