ČEKA SE "DA"

MONDO SAZNAJE: EVO KOLIKO ZVEZDA NUDI BAHARU! Novi trener crveno-belih dobija REKORDNU platu za srpski fudbal

Autor Milutin Vujičić

Crvena zvezda je u završnim pregovorima za Barakom Baharom koji je prvi pik rukovodstva za novu sezonu. Nudi mu daleko veću platu nego što ima Miloš Milojević, ali veću i nego što su imali Vladan Milojević i Dejan Stanković.

Izvor: Profimedia

Crvena zvezda već duže vreme traži novog trenera za grupnu fazu Lige šampiona pošto je sve izvesnije da Miloš Milojević nije ispunio kriterijume rukovodstva. Više inostranih kandidata pominjalo se u čaršijskim pričama, a da gde ima dima ima i vatre najbolje je pokazala fotografija izraelskih medija na kojoj se vidi da su sa Barakom Baharom razgovarali tehnički direktor kluba Marko Petrović i šef skauting službe Marko Marin.

Posao i dalje nije zvanično zaključen, ali je u završnim fazama. Barak Bahar ima ugovor na još godinu dana u Makabiju iz Haife, ovogodišnjem "dželatu" Crvene zvezde u Ligi šampiona, ali ga ponuda koju je dobio sa "Marakane" i te kako mami. Kako zbog takmičarske prirode i ponovnog učešća u elitnom takmičenju, tako i zbog finansijskih razloga.

Kako saznaje MONDO, Crvena zvezda je ponudila Baraku Baharu najveći trenerski ugovor u istoriji srpskog fudbala. Prema našim saznanjima u pitanju je plata od milion evra po sezoni, uz ugovor do leta 2025. godine. Dakle, Barak Bahar na stolu ima ponuđenu platu od ukupno dva miliona evra, što je značajno više nego što su u poslednjim godinama ugovora imali Vladan Milojević (800.000) i Dejan Stanković (600.000), a mnogo više nego što danas dobija Miloš Milojević.

Ono što je u ovom trenutku važnije za Zvezdu je i da je to plata koju Makabi iz Haife ne može da mu ponudi. Trenutno, Bahar dobija 350 hiljada evra godišnje, dok bi Izraelci novim ugovorom mogli da se "otvore" do 500.000 evra, što neće zadovoljiti njegove apetite ako se uzme u obzir da je na putu da im donese treću uzastopnu titulu.

Trener koji je pravio čuda i sa Hapoel Ber Ševom (tri puta prvak Izraela) i koji u svojoj kratkoj trenerskoj karijeri ima čak 10 trofeja je zbog toga prvi izbor rukovodstva Crvene zvezde koje mu je takođe obeđalo i ekipu koja može da odgovori na izazove koje donosi grupna faza Lige šampiona. Već su dogovoreni Piter Olajinka (Slavija Prag) i Marko Stamenić (Kopenhagen), a to ne bi bio kraj pojačanjima - pošto se očekuju nikad veće investicije na Marakani ovog leta.

"Bahar je postao veoma cenjen trener u inostranstvu i kao rezultat toga su stigle i ponude. Ima ugovor za još jednu sezonu u sadašnjem timu, gde ga veoma cene i još nije potpisao, moraće da dobije blagoslov Jakova Šahara da bi bio oslobođen ugovora. Prvi čovek kluba je već pokazivao da ne stoji na putu onima koji dobiju ponudu iz inostranstva", prenose izraelski mediji i tako praktično "sele" Bahara na klupu budućeg srpskog šampiona, ostavljajući Miloša Milojevića da na preostalih desetak utakmica na klupi Crvene zvezde samo "odradi posao".

Aktuelni trener Crvene zvezde oglasio se i kratko poručio da je pročitao da rukovodstvo pregovara sa Baharom, dok i to da nema zvaničnog demantija iz kluba dovoljno govori da Barak Bahar nije samo čaršijska priča.