NOVI DETALJI!

ZVEZDA PLAĆA OBEŠTEĆENJE ZA NOVOG TRENERA! Nije samo milionska plata, "kupuju" Bahara iz Makabija

Autor Milutin Vujičić

Crvena zvezda je baš "zapela" za Baraka Bahara pošto je posle milionske plate spremna da za njega izdvoji i veliko obeštećenje.

Izvor: Profimedia

Crvena zvezda je u završnim pregovorima oko novog trenera Baraka Bahara i prema saznanjima MONDA nudi mu ugovor do 2025. godine, vredan milion evra po sezoni, a to neće biti i jedini "ceh" koji će morati da plate da bi na "Marakanu" prizvali mladog izraelskog stručnjaka. Problem ne pravi Miloš Milojević, nego ugovor koji Bahar ima sa Makabijem iz Haife, a koji je na snazi još godinu dana što znači da će Crvena zvezda morati da plati obeštećenje.

S obzirom na to da je Bahar na putu da donese treću uzastopnu titulu Makabiju, čelnici kluba neće praviti veliki problem Baharu, iz zahvalnosti prema onome što je do sada postigao u klubu, međutim obavestili su već Crvenu zvezdu da će ipak morati da ga "otkupe" kao da je u pitanju fudbaler.

Prema poslednjim informacijama Crvena zvezda nudi 600.000 evra kao kompenzaciju za Baraka Bahara, a ukoliko bi crveno-beli u obe sezone predloženog ugovora stigli do nokaut faze Lige šampiona - tada bi Makabi dobio bonus od još 200.000 evra, prenosi izraelski "Sport 5". Dakle, potencijalno bi Haifa mogla da zaradi čak 800.000 evra od svog trenera, što nije zanemarljiva svota, pa i novac koji je Zvezda spremna da izdvoji za Bahara (2,8 miliona evra) dovoljno govori koliko su ozbiljni u nameri da ga dovedu.

U kratkoj trenerskoj karijeri, 43-godišnji trener je do sada osvojio čak deset trofeja u Izraelu, od toga pet titula prvaka. Tri puta je bio šampion sa Hapoel Ber Ševom, a sada je na putu da taj uspeh ponovi i sa Makabijem iz Haife.

"Dželat" crveno-belih iz prethodnog ciklusa Lige šampiona je ostavio pozitivan utisak na čelnike srpskog prvaka tokom jeseni i zato su ove zime stupili u pregovore sa njim, a nedavno su fotografisani u Izraelu. Sudeći po pisanju medija iz ove zemlje, posao samo što nije završen i čeka se konačno "da".