GOTOVO!

SRBIJA OPET SMENJUJE SELEKTORA - "PLAVI" STEVANOVIĆ JE BIVŠI: Traži se SEDMI lider u poslednje četiri godine!

Autor Dušan Ninković

Nakon osam mečeva na klupi mlade reprezentacije završena je saradnja.

Izvor: MN Press

Nekadašnji as Partizana i dugogodipšnji pomoćnik u seniorskoj reprezentaciji Srbije Goran Stevanović više neće biti selektor "orlića", mlade fudbalske reprezentacije Srbije! Odluku o ovome FSS je doneo zbog loše igre tima u njegovom mandatu, ali izostanka rezultata jer su na osam odigranih mečeva zabeležena samo dva trijumfa.

Kako prenosi "Mozzartsport", Stevanović će ubrzo napustiti funkciju - čim se postigne dogovor o načinu na koji će biti okončana saradnja. Aktuelni selektor ima važeći ugovor do leta, ali su u Fudbalskom savezu Srbiji procenili da nije potrebno čekati još nekoliko meseci već odmah završiti saradnju i okrenuti se novim rešenjima.

Ostaje da se vidi ko je spreman da se uhvati u koštac sa problemima i prihvati posla koji prethodnih godina uopšte nije bio stabila. Kada FSS imenuje novo rešenje za selektorsku poziciju, to će biti čak sedmi stručnjak na klupi mlade reprezentacije u poslednje četiri godine! Previše, posebno kada se uzme u obzir uzrast igrača sa kojima se radi.

Pre Gorana "Plavog" Stevanovića na klupi mlade reprezentacije nalazi se Aleksandar Rogić, koji je bio samo preslazno rešenje. On je nasledio Zvonka Veselinovića čiji mandat nije bio uspešan. ako bismo se vratili još malo u prošlost na klupi bismo zatekli Iliju Stolicu, Neška Milovanovića ili Gorana Đorovića, koji je u junu 2019. godine završio svoj dvogodišnji mandat. Od tada su petorica ljudi radili selektorski posao.