ZAŠTO?

TRI GOLA ZA SRBIJU, PA KLUPA U JUVENTUSU!? Vlahović taman uđe u formu, a Alegri ga odmah OHLADI

Autor Milutin Vujičić

Dušan Vlahović nikako ne može da uđe u formu za Juventus.

Izvor: Profimedia/Nicola Campo

Dušan Vlahović je zablistao u dresu reprezentacije Srbije i sa tri gola je vodio naš državni tim do pobeda protiv Litvanije (2:0) i Crne Gore (2:0), međutim to nije bilo dovoljno Masimilijanu Alegriju da bi ga izabrao za startera protiv Verone. Vlahović se već neko vreme muči sa formom u Seriji A i od februara se nije upisao u strelce, međutim umesto da Alegri iskoristi dobar trenutak u kome se napadač nalazi, odlučio je da ga prebaci na klupu!?

"Stara dama" je slavila 1:0 golom Mojzea Kina iz 55. minuta, da bi pet minuta kasnije Dušan Vlahović ušao u igru umesto Italijana (koga su otkupili od Evertona za čak 30 miliona evra), međutim za pola sata na terenu nije mogao da napravi razliku, pošto nije dobio nijednu potrebljivu loptu.

Vlahović je imao samo 12 kontakata sa loptom i uspeo je u samo dva navrata da se oslobodi lopte i doda svojim saigračima, dok je izgubio i šest od osam duela sa fudbalerima Verone. Nije uspeo da uputi nijedan udarac ka golu protivnika, što dovoljno govori koliko je igra Juventusa u ovom ekipu neprilagođena srpskom napadaču - koji izgleda potpuno drugačije kada obuče dres Srbije u kome je sada već redovno strelac.

Moguće je da je Alegri želeo da poštedi Vlahovića posle dva vezana meča za Srbiju, ali teško je da bi Srbin, koji želi što pre da se vrati u formu, tražio da uopšte odmara. Želi da igra jer samo tako može da vrati formu. Tako su Kin i Milik umesto njega zaigrali u napadu, dok su Vlahović i Kostić u nastavku ušli i nisu napravili razliku.