TO JE TO

STIGLA JE ZVANIČNA POTVRDA - IZ ČUKARIČKOG U AMERIKU! Srbin ide u MLS, igraće sa bivšim napadačem Zvezde!

Autor Nemanja Stanojčić

Novak Mićović karijeru nastavlja u MLS ligi.

Izvor: MN Press

Novak Mićović (21) karijeru nastavlja u Los Anđeles Galaksiju. Stigla je zvanična potvrda Čukaričkog i mladi golman tima sa Banovog Brda ide u MLS ligu. Tamo će se pridružiti nekadašnjem napadaču Crvene zvezde Dejanu Joveljiću.

On je za srpski tim odigrao 36 utamica, 14 puta je mreža ostala netaknuta, a deo karijere proveo je na pozajmici u IMT-u. "Želim prvo da se zahvalim Čukaričkom, prelepe godine sam proveo u klubu. Dobio sam šansu, afirmisao se, stigao i do reprezentativnog dresa, sada je vreme za korak dalje. Privilegija je što sam potpisao ugovor sa Galaksijem, jednim od najpoopularnijih klubova u Americi i širom sveta. Čuo sam se i sa bivšim kolegom iz Čuke Đorđem Petrovićem, raspitao sam se o klubu, čuo pozitivne stvari. Na meni je da treniram i da se dokažem", rekao je Mićović za zvanični sajt Čukaričkog.

Pre njega je isti put imao upravo Petroivć koji brani za Nju Ingland. Tamo su još Ranko Veselinović (Vankuver), Marko Ilić (Denver), Aleksandar Radovanović (Ostin), Nemanja Radoja (Kanzas). "Petrovićeve dobre partije su na neki način otvorile vrata i Mićoviću. Svi smo zadovoljni u klubu, satisfakcija nam je što smo verovatno jedini u Evropi za godinu dana prodali dva golmana. To je potvrda dobrog rada", kaže Oliver Kovačević, trener golmana tima sa Banovog Brda.