MONDO INTERVJU!

JA DA DAM DVA GOLA ZVEZDI? NISAM MOGAO NI DA SANJAM! Intervju - Prošle godine HIT srpskog fudbala, a sad ga Lalat budi!

Autor Dušan Ninković

Talentovani napadač skrenuo pažnju na sebe golovima protiv Crvene zvezde i podsetio da je prethodne sezone bio najbolji strelac Prve lige Srbije. U razgovoru za MONDO istakao je nadu da će njegova ekipa opstati u eliti.

Izvor: MN Press

Borba za opstanak u Superligi biće izuzetno zanimljiva, a da nisu unapred odustali od nje fudbaleri novosadske Mladosti pokazali su i na gostovanju Crvenoj zvezdi. Nisu uspeli da osvoje ni bod protiv aktuelnog šampiona (2:4), ali su golovima mladog Milana Vidakova dva puta vodili na stadionu "Rajko Mitić".

Talentovani napadač Vojvodine igra za Maldost GAT na pozajmici i jedan je od fudbalera koji su obeležili 28. kolo domaćeg prvenstva. Pogoci protiv Zvezde bili su mu prvi i drugi u sezoni, nakon što se tek kod Nenada Lalatovića izborio za ozbiljniju minutažu u napadu novosadskog kluba. Sada ima daleko veće planove, pa glasno razmišlja o borbi za opstanak i formi koju je pronašao.

"Neverovatan osećaj, to nisam mogao ni da sanjam. Da sam dao samo jedan gol bila bi neverovatna stvar. Meni je to nezamislivo, još nisam svestan svega. Presrećan sam zbog tih pogodaka. Dugo vremena nisam postigao gol, zato mi ovo mnogo znači. Pokušavao sam, nije me htelo... Evo sada, konačno! Prošle nedelje sam dao dva gola na prijateljskoj utakmici, sad sam dao dva gola. Dobio sam i na samopouzdanju, sad se nadam da ću nastaviti u istom ritmu", počinje razgovor za MONDO mladi napadač Vojvodine koji je pozajmljen drugom novosadskom timu.

Prethodne sezone Milan je bio najbolji strelac Prve lige Srbije (15 golova) i u dresu novosadske Mladosti bio je nezaustavljiv. U Superligi mu je trebalo vremena da se privikne na ligu, ali sada kad je pogodio... "Ja se nadam da mogu da pronađem formu iz prošle sezone. Mislim da mi je falio samo taj prvi gol da 'probijem led' i da onda samo nastavim da postižem golove. Sada se to desilo, pa se nadam da ću nastaviti u ritmu."

Pre nekoliko nedelja Mladost GAT je predvođena Ljubomirom Ristovskim šokirala Partizan u Humskoj, ali novosadski tim nije uspeo da nastavi sa tako dobrim rezultatima. Trener je uskoro napustio klub, a na njegovo mesto stigao je Nenad Lalatović koji je samo nekoliko dana ranije okončao svoj povratnički mandat u Radničkom iz Niša. Ta promena uticala je i na drugačiji status Vidakova.

"Mislim da forma ima veze i sa promenom trenera. Kod prethodnog trenera nisam igrao mnogo, ulazio sam na po desetak minuta. Sada sam dobio šansu kod Nenada Lalatovića, pustio me je da dve utakmice igram od početka i nadam se da sam opravdao njegova očekivanja. Novi šef je kratko tu, poznajemo se tek nekoliko nedelja. Za sad je u našoj saradnji sve u najboljem redu. Šef mi govori zahteve koje on ima od mene u igri, ja se maksimalno trudim i za sada dobro ide. Kako vreme bude prolazilo biće sve bolje i bolje", kaže Vidakov. Pogledajte njegov prvi gol protiv Zvezde: 

Zvezda - Mladost GAT 0:1, Vidakov
Izvor: YouTube/Arena sport TV

Novosađani imaju još dva kola pre podele prvenstva na plej-of i plej-aut, a zatim tešku borbu za opstanak u elitnom društvu. Njihova situacija na tabeli nije povoljna, ali bolje igre tima daju optimizam da bi ovog proleća mogli da izvedu čudo. Kakva su Milanova očekivanja o tome?

"Ja očekujem da ću u narednom periodu pomoći Mladosti da ostane u ligi. Da li će to biti golovima, asistencijama ili uopšteno igrom, borbenošću i zalaganjem nije ni bitno. Mislim da imamo kvalitetan tim. Igrači su dobri, trener i stručni štab su dobri, klub je odlično organizovan, sve je na vrhunskom nivou", kaže napadač.

Mladost GAT je najbolje partije u ovom delu sezone prikazala na gostovanjima Partizanu i Crvenoj zvezdi, što mora da bude putokaz za ekipu... "Pokazali smo da možemo da igramo sa svima, da imamo kvalitet i da nam treba samo malo više koncentracije. Mislim da će sve biti u redu. U sredu imamo novu utakmicu i nadam se da ćemo je pobediti. Imamo veliku šansu da se izborimo za opstanak. Ravnopravni smo sa svim ekipama, ako budemo pravi možemo da ih pobeđujemo i ostanemo u ligi." Ovo je drugi gol Vidakova protiv Zvezde: 

Zvezda - Mladost GAT 1:2, Vidakov
Izvor: YouTube/Arena sport TV

I dok je Milan Vidakov pogađao protiv Zvezde u Beogradu, njegov matični klub pripremao se za meč protiv Partizana. Vojvodina je pobedila (2:1) crno-bele i istakla kandidaturu za mesto koje narednog leta vodi u evropske kvalifikacije. "Nisam još odgledao meč jer sam bio u putu, vraćali smo se sa utakmice iz Beograda. Vojvodina je sada stabilan klub sa dobrim igračima i dobrim trenerom, zaslužuje mesto u vrhu srpskog fudbala. Čini mi se da će izboriti mesto u Evropi, pa se nadam da će me vratiti za sledeću sezonu", uz osmeh je zaključio talentovani napadač.