SKANDAL!

ŠTA RADI TAJ TADIĆ? JE L' ON SAOBRAĆAJAC!? Haos u Holandiji, opet UDARILI na srpskog kapitena, a jedno ne znaju!

Autor Milutin Vujičić

Dušan Tadić je od dolaska u Ajaks 2018. godine najbolji igrač ovog tima i učestvovao je u preko 200 golova "kopljanika", ali opet ima najviše kritičara.

Izvor: Kurir/Dado Đilas/Twitter/screenshot/ESPNnl

Ajaks je dolaskom neiskusnog Džona Hejtinge uspeo da "stane na noge", međutim ponovo su u krizi i sve dalje su od titule. Nakon što su izgubili derbi protiv Fejnorda (3:2), ovog vikenda su remizirali protiv Go Ahed Iglsa i to zbog toga što nije funkcionisala VAR tehnologija koja proverava ofsajde, tako da im je čist gol Muhameda Kudusa poništen. a susret je na nezadovoljstvo gostiju završen 0:0.

Kako to obično već biva sa Ajaksom, to znači da je na meti kritika Dušan Tadić. Srpski reprezentativac je više puta ove sezone dobijao "packe" bivših fudbalera i stručnih komentatora iz Holandije, tako da ga je ovoga puta potkačio Kenet Perez, bivši fudbaler "kopljanika" koji je punu deceniju igrao Erediviziju.

"Tadić se ponaša kao da je saobraćajni policajac? Zar ne? Ja ne mogu da verujem šta radi. Samo pokazuje rukama fudbalerima Ajaksa. Video sam ove nedelje jednog saobraćajca na obuci dok sam čekao na semaforu. E, baš tako je Dušan Tadić danas izgledao na terenu. U svim pravcima je pokazivao...", otvoreno je zamerio Kenet Perez na holandskoj televiziji kapitenu Srbije, i to na stvari koju radi svaki vođa.

Pored njega je sedeo Kes Kvakman, bivši holandski fudbaler, koji je rekao da je čuo da se Tadić "umorio od pokazivanja" svojim saigračima gde da stoje i da u jednom trenutku nije više znao ni gde je njegovo mesto na terenu, što je takođe suluda zamerka ako se uzme u obzir da je srpski reprezentativac "produžena ruka" trenera.

Podsetimo, Dušan Tadić je bio odličan u mečevima Srbije protiv Litvanije i Crne Gore, ali se po dolasku u klub ponovo suočio sa kritičarima, a kroz nešto slično prolazi i Dušan Vlahović nakon tri gola u dresu "orlova".