TRAJE BITKA!

ŠTA ĆEŠ U ZVEZDI? TO JE PROSEČAN KLUB! Haos u Izraelu, zbog odlaska Bahara na "Marakanu" reagovao i MINISTAR!

Autor Milutin Vujičić

Crvena zvezda je gotovo sve dogovorila sa Barakom Baharom iz Makabi Haife, međutim ima i onih koji ga savetuju da odustane i ostane u Izraelu. Čak se i ministar sporta i kulture umešao.

Izvor: YouTube/אילן גופר ilan goffer כתבות ספורט/Screenshot

Već sedam dana sportski mediji u Izraelu i Srbiji bruje o tome da je Barak Bahar novi trener fudbalera Crvene zvezde. Zvanične potvrde i dalje nema, i to čini se na insistiranje Makabija, pa deluje da će Miloš Milojević i Barak Bahar nastaviti da rade svoj posao do kraja sezone kada će biti ozvaničena novost na "Marakani". Baharu je spreman ugovor do 2025. godine vredan milion evra po sezoni, uz to će Crvena zvezda platiti i obeštećenje za Izraelca u visini od 600.000 evra, dok će mu biti obezbeđena i pojačanja kakva Makabi ne može sebi da priušti.

Međutim, u Izrealu misle da greši i veruju da prelaskom iz Haife u Crvenu zvezdu, nekadašnjeg šampiona Evrope i sveta, neće napraviti značajan korak unapred. Slučaj se toliko komentariše u Izraelu da je na kraju stigao do ministra kulture i sporta ove zemlje, koji naravno negoduje zbog potencijalnog odlaska talentovanog fudbalskog stručnjaka.

"Šta bih savetovao Baharu da uradi? Vau, to je baš teška dilema... Sa jedne strane, to bi bio veliki finansijski benefit za njega. Crvena zvezda je velika, ali nije i najveća u Evropi. To je prosečan klub, srednje veličine. Naravno, veći je od Makabija iz Haife, ali...", ostao je neodlučan Makluf Zoar govoreći za izraelski "Sport 5", nakon čega je ipak poručio Baraku Baharu da je za njega bolje da ostane u rodnoj zemlji.

"Da sam na njegovom mestu, ja bih ostao. Otišao bih kod predsednika kluba i rekao mu - vidi ovo što mi je Zvezda ponudila, oduzimi 25-30 odsto i ostaću ovde još nekoliko sezona", naveo je ministar sporta i kulture i rekao da može da razume što mu je ponuda iz Beograda primamljiva jer se radi o velikom izazovu.

Podsetimo, Barak Bahar ima samo 43 godine, a do sada je kao trener podizao čak deset trofeja. Čak tri puta je bio prvak Izraela sa Hapoel Ber Ševom, dok je upravo svoj bivši klub pobedio u derbiju za titulu. Čini se da će i sa Makabijem iz Haife tri puta uzastopno osvojiti naslov. Međutim, izgleda da mu se ne igraju kvalifikacije za Ligu šampiona, pošto bi sa Crvenom zvezdom imao direktno mesto među 32 najbolje ekipe Evrope.