Pravda

POZNATI FUDBALER UBIO DEČAKA (4), PA LAGAO O SVEMU: Pijan vozio 200km/h - iz Premijer lige ide u zatvor!

Autor Dušan Ninković

Stigla je presuda i holandski fudbaler će, ukoliko se nešto ne promeni posle žalbe, odležati dve i po godine.

Izvor: Instagram/raivloet/printscreen

Poznati holandski fudbaler Raj Vlut (27) moraće da prekine igračku karijeru jer je osuđen na dve i po godine zatvora zbog ubistva! On je pre nekoliko godina pijan izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo četvorogodišnjak, a sada je sudski proces završen - ukoliko Vlut ne uloži žalbu na presudu koju je dobio.

Tužilaštvo je tokom postupka utvrdilo da je Raj Vlut bio u alkoholisanom stanju kada se saobraćajna nesreća dogodila, kao i da je brzina njegovog vozila bila neprilagođena. On je u jednom trenutku vozio čak 203 kilometara na sat, a automobil u kojem se nalazio nasradali dečak zakucao se brzinom od 193 kilometra na sat. Da stvari budu gore, Vlut nije pokušao da koči ili skrene kako bi izbegao sudar sa drugim vozilom.

Sud je utvrdio njegovu krivicu, iako je Raj nakon udesa lagao ko je bio za volanom njegovog automobila. Na odlugu o dve i po godine zatvora on ima pravo žalbe, a treba istaći i da do sada nije bio u pritvoru već je mogao normalno da se bavi fudbalom. Zapravo, u poslednjih nekoliko godina napravio je i zanimljive transfere pa trenutno igra Premijer ligu u Rusiji.

Fudbaler koji nastupa kao centralni ili ofanzivni vezni prošao je sve mlađe kategorije reprezentacije Holandije i nije uspeo da se nametne za seniorski tim. Ponikao je u Rodi, prošao niz mlađih kategorija PSV Ajndhovena, a zatim nastupao za Kambur, Ajndhoven i Bredu pre nego što se otisnuo u inostranstvo. do sada je igrao u Švajcarskoj, Italiji i Belgiji, pa ponovo u rodnoj zemlji za Ekselzior i Erakles, da bi poslednjih godina nastupao za Astanu i Ural na krajnjem istoku Evrope. Pre samo nekoliko dana nastupio je na prvenstvenom meču Urala i Zenita iz Sankt Peterburga.