IN MEMORIAM

TUGA! PREMINUO NESUĐENI IGRAČ ZVEZDE: As Superlige (39) izgubio bitku sa teškom bolešću!

Autor Nemanja Stanojčić

Mario Božić preminuo je posle duge i teške bolesti..

Izvor: Profimedia

Tužne vesti pogodile su region. Mario Božić (39) je preminuo posle duge i teške bolesti, potvrđeno je portalu klix.ba. Bio je velika želja Crvene zvezde, bio je 2010. već viđen na "Marakani" pošto je dogovorio sve uslove sa srpskim timom, ali klubovi nisu uspeli da se dogovore. Nažalost, sudeći prema pisanju medija, nije uspeo da dobije onu najvažniju bitku.

Posebno se pamti njegova nezaboravna igra za Slovan iz Bratislave, kada je u tandemu sa Kornelom Salatom postao "meta" Crvene zvezde nakon što ju je eliminisao iz Evrope. Nakon završene karijere, rado je dolazio na "Marakanu" i očito bio navijač crveno-belih. U srpskom fudbalu je ostao i kao funkcioner, jer je radio kao sportski direktor u Loznici.

Rođen je u Tuzli 25. maja 1983. godine, a karijeru je započeo upravo u Loznici. Prešao je potom u Radnički Stobeks, pa je igrao za manje poznati klub Beograd pre odlaska u Mađarsku. Tamo je krenula njegova karijera u Videotonu i Ujpeštu, posle čega je otišao u Slovan iz Bratislave. Upravo je tamo privukao pažnju čelnika Zvezde posle međusobnog duela, ali do dogovora nije došlo.

Odatle je otišao u Ašdod (Izrael), pa je onda potpisao za čačanski Borac i tamo se nije dugo zadržao. Posle toga nosio je dresove Šangaja, Šimurka, Panačaikija, Voždovca i Loznice. Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine odigrao je dva meča.