Fudbal

GDE JE PARTIZANOV NAPADAČ? JOŠ GA NEMA U KLUBU! Petrić je zbog ovoga hteo da ga izbaci iz tima - OPET je uradio isto

Autor Mladen Šolak

Fuseni Dijabate zadaje dodatne probleme treneru i klubu

Izvor: Mladjan Ivanovic/© MN press, all rights reserved

Gde je Partizanov napadač Fuseni Dijabate? Prema pisanju "Mozzart sporta", on se ni u ponedeljak nije pojavio na treningu, čime je nastavljena sapunica oko njegovog statusa u klubu. Podsetimo, trener Igor Duljaj rekao je prošle nedelje da ne zna gde je ofanzivac iz Malija, potom je direktor kluba Miloš Vazura rekao da se fudbaler vraća u nedelju zbog smrtnog slučaja u porodici, ali se to po svemu sudeći još nije dogodilo. Da situacija bude još zamršenija, on se nije pojavio ni na okupljanju reprezentacije Malija, u kojoj se očekivao njegov debi krajem marta u dvomeču protiv Gambije.

Prethodni trener Partizana Gordan Petrić je zbog sličnog prestupa hteo da izbaci Fusenija Dijabatea iz tima i još tada je objasnio da su mu se taj i slični ispadi već događali. "Bio sam izričit da klub mora da obrati pažnju na takve stvari i da, u tom trenutku, možda hoću i da ga sklonim iz tima, jer neke stvari nisu bile prvi put. Ali on nije zlonameran, takav je, drugačiji karakter, dobar po duši, ali zaboravlja jednostavno neke stvari", govorio je bivši trener crno-belih tokom zimskih priprema.

U međuvremenu je došao novi šef stručnog štaba, ali je Fuseni nastavio da pravi iste probleme i nimalo ne olakšava situaciju ni treneru Duljaju, ni ljudima u klubu. Partizan je trenutno četvrtoplasirani na tabeli, u seriji je veoma loših rezultata i prošlog vikenda izgubio je od Vojvodine u gostima, a u sredu u 16.30 crno-beli igraju jako važan meč protiv Voždovca u Humskoj. I postaje sve očiglednije da Dijabate neće nastupiti ni u toj utakmici.

Dijabate je došao u Partizan prošlog leta iz Trabzonspora i za crno-bele nastupio je na 38 utakmica, postigao šest golova i 10 puta asistirao. Poslednji put bio je na terenu u porazu Partizana od Radnika iz Surdulice u Humskoj, kada je na terenu proveo 55 minuta. Još koliko će se čekati njegov sledeći nastup?