Pakuj se!

SVETSKI ŠAMPION VIKNUO "IDIOTI", PA DOBIO CRVENI I OTKAZ: Nekada osvajao Bundesligu, sada je višak u amaterskom timu!

Autor Dušan Ninković

Svašta je doživeo u karijeri, ali ovome se nije nadao...

Izvor: Profimedia/firo sportphoto

Nekadašnji reprezentativac Nemačke, šampion sveta sa nacionalnim timom na Mundijalu u Brazilu 2014. godine i dugogodišnji prvotimac Borusije iz Dortmunda Kevin Groskrojc našao se u centru skandala. On se nakon profesionalne karijere nije u potpunosti oprostio od fudbala već je počeo da igra za amaterski klub u svojoj zemlji, ali se čini da mu to ide lošije nego u danima kada je nosio žuto-crnu opremu.

Kevin Groskrojc dobio je direktan crveni karton na utakmici svog Bovinghausena i Finentrop/Bamenola. Dok ih je protivnik mučio na terenu - poraženi su 7:3 - Kevin je potpuno izgubio živce. Jednom od svojih saigrača rekao je "Pusti idiote, nek se raduju", zbog čega ga je glavni arbitar isključio sa susreta, a klupski čelnici su nakon još jednog poraza odlučili da mu uruče otkaz jer je do sada bio igrač-trener u ovom amaterskom klubu.

Nakon pet mečeva u kojima nisu zabeležili pobedu, a "začinjeno" ovim crvenim kartonom u ubedljivom porazu, klupski čelnici su izgubili strpljenje za nekadašnjeg univerzalca Borusije. Ipak, on ne želi da završi karijeru i smatra da će imati priliku da i dalje igra u nemačkom amaterskom fudbalu. "Rekao sam to preglasno. Samo zato mi je sudija dao crveni karton. Nadam se da ću dobiti samo dve utakmice kazne. Možda će mi pauza dobro doći jer me još uvek boli leva ruka. Nakon toga će ostati još pet utakmica kako bismo ostvarili uspeh s Bovingahausenom."

Groskrojc je pažnju svetske javnosti skrenuo na sebe dok je između 2009. i 2015. godine bio igrač Borusije iz Dortmunda. Sa tim timom je osvojio dve titule u Bundesligi i postao je standardan u reprezentaciji Nemačke sa kojom je trijumfovao na Mundijalu 2014. godine iako nije upisao nastup na turniru. Pre toga je uglavnom igrao za manje klubove u Nemačkoj, da bi kasnije nastupao za Galatasaraj, Štutgart... Tokom profesionalne karijere bio je poznat kao univerzalac koji u dresu Borusije pokriva sve pozicije, što i nije čudo jer je od detinjstva bio zaljubljen u tim iz Dortmunda.