Ajde da vidimo...

NE PRESTAJE DA NAPADA TADIĆA, A KAD OVO VIDI - ZAĆUTAĆE: Tera ga iz tima, a nije mu ni do kolena, brojke to jasno govore

Autor Nikola Lalović

Legendarni holandski vezista Vesli Snajder ne prestaje da proziva Dušana Tadića, a videćemo dokle će to ići. Kada se pogledaju brojke i statistika, jasno je da nema mnogo prava da udara na Srbina.

Izvor: Twitter/vtrspor/TheEuropeanLad

"Izbacio bih Tadića iz tima vrlo brzo! Jako mi se sviđa Hejtinga. ali njegove izmene... Kao da ponovo vidim Alfreda Šrojdera u timu. Opet Tadić mora da ostane na terenu 90 minuta. Nemam ništa protiv Srba, imam puno srpskih prijateja, ali dosta je bilo", rekao je nedavno u jednoj emisiji Vesli Snajder.

Šta god da se desi u Holandiji, Vesliju Snajderu je kriv Dušan Tadić! Kapiten Ajaksa i reprezentacije Srbije zaslužio je kultni status u Amsterdamu igrama u dresu slavnog kluba, a 101 gol na 232 utakmice u crveno-belom dresu, ali od početka ove sezone Snajder ne prestaje da napada Srbina.

Prvo je u septembru 2022. godine rekao da je Tadić "sramotan" i potpuno van forme. Od ove izjave je sve krenulo: "Tadićeva forma polako deluje sramotno... Kao da je potpuno van forme. U ovom trenutku morate da mu prekratite muke i stavite ga na klupu. Kapiten je tima, ali može da bude i kapiten tima tako što će dati i drugim igračima šansu", rekao je Vesli Snajder koji smatra da "već neko vreme Tadić nije svoj", a onda je mesec dana kasnije nastavio sa napadima: "Zašto trener Šrojder nije počeo sa Kudusom na mestu desetke i sa Brobijem kao napadačem? Zašto je igrao Dejvi Klasen? Imam ozbiljne sumnje da je to uradio - jer da je prošlo dobro - to bi bio kraj za Dušana Tadića!"

Početkom 2023. godine nastavio je istim tempom: "Šta bih promenio u timu? Izbacio bih Tadića. Kupio bih Kalvinu Basiju kartu za povratak u bivši klub. Onda bih polako počeo da vraćam samopuzdanje ekipi", rekao je Snajder, a na sve to je stigao da proziva Tadića i zbog kapitenske trake! A da li ima pravo? Pa, da vidimo brojke.

AKO LAŽE KOZA, NE LAŽE BROJ...

Dušan Tadić je otkad je stigao u Holandiju zadužio kapitensku traku i osvojio tri titule prvaka Holandije, dva nacionalna kupa i jedan superkup. Vesli Snajder je za vreme provedeno u Amsterdamu uzeo jednu titulu, dva kupa i jedan superkup, pa je jasno ko je uspešniji. Odigrao je pet punih seniorskih sezona u Ajaksu Snajder, a Tadiću je ovo peta i za to vreme Srbin ima 101 gol i 110 asistencija, dok je Snajder dao 58 golova i 47 asistencija, što je otprilike duplo manji učinak od Srbina. 

Čak i ako bismo gledali samo trenutku sezonu koja je najslabija Tadiću od dolaska u klub, on ima 9 postignutih golova i 19 asistencija, što znači da je učestvovao u postizanju 28 golova. U najefikasnijoj sezoni u dresu "kopljanica (2005/06) Snajder je upisao 22 gola i 13 asistencija, što znači da je učestvovao u 35 golova. Dušan Tadić ove sezone ima da odigra još osam utakmica, u kojima će sasvin sigurno poboljšati svoj saldo.

Ako i u svojoj "najgoroj" sezoni u dresu Ajaksa opet bude bolji nego Vesli Snajder u najbolji, danima, da li će kritike prestati?