NEVEROVATNO!

DRAKONSKA KAZNA ZA ALEKSANDRA MITROVIĆA! Englezi treniraju strogoću na Srbinu, ovako NIKO nije kažnjen

Autor Milutin Vujičić

Srpski napadač Aleksandar Mitrović će dugo biti van terena.

Izvor: Profimedia

Srpski napadač Aleksandar Mitrović kažnjen je zabranom igranja na osam utakmica Premijer lige zbog toga što je na meču protiv Mančester junajteda dobio crveni karton. Na tom susretu, Mitrović se uneo u lice arbitru Krisu Kavani i prigovorio mu zbog lošeg suđenja, a tom prilikom je koristio neprimeren rečnik. Takođe, došlo je i do blagog fizičkog kontakta, nakon čega su počeli apeli u Engleskoj da se na primeru Mitrovića "zavede red".

Izgleda da su Disciplinski organi čuli apele engleskih medija koji su se takmičili ko će zatražiti veću kaznu za Mitrovića, iako smo ove sezone, i ne samo ove, videli daleko veće incidente koji nisu dobili ni upola veliku kaznu poput srpskog napadača. Na kraju, nije pomoglo ni što se Mitrović izvinio sudiji Kavani, a sada Fulamu ostaje samo da se žali na odluku.

Prvobitno je Mitrović suspendovan na "samo" tri utakmice, međutim procenjeno je da ta kazna ne odgovara incidentu koji je izazvao, pa se ubuduće neće tolerisati bilo kakva polemika sa arbitrima, posebno ako dođe do fizičkog kontakta. Videćemo da li će to i u praksi biti tako ili su Englezi jaki samo na rečima, pošto se čini da je Mitrović dobio veliku kaznu samo zbog ogromnih pritisaka javnosti i želelo se da bude kažnjen za primer.

"Sudije 'zlostavljaju' svake nedelje, a Aleksandar Mitrović je samo poslednji primer i problem je što se ponašanje igrača koji igraju na najvećem nivou prenosi sve do petlića. Majkl Oliver je je dao crveni karton Anhelu di Mariji na meču Junajteda i Arsenala 2015. godine kada ga je Argentinac uhvatio sa leđa i zato su ga svi podržali, a sada bi i Kris Kavana trebalo da bude pohvaljen zbog situacije sa Mitrovićem", napisao je bivši engleski arbitar Mark Klatenburg u nedavnoj kolumni za "Dejli Mejl" i naveo da Mitrović mora da bude kažnjen za nauk drugim fudbalerima.

S obzirom na to da je Mitrović "odradio" jedan meč protiv Bornmuta (Fulam izgubio za vikend 2:1), to znači da će propustiti duele sa Vest Hemom, Evertonom, Lids junajtedom, Aston vilom, Mančester sitijem, Liverpulom i Lesterom. Preciznije, na teren bi mogao da se vrati tek 13. maja, ako kazna ne bude ublažena.

Ovo će biti veliki udarac za Aleksandra Mitrovića i ambicije njegovog kluba pošto je bez sumnje najbolji igrač ove sezone. Postigao je 11 golova u Premijer ligi (od toga deset u 2022. godini), tako da će morati bez njega.