Igrač za Real!

NA TRENINGU MUČIO ZVEZDINE IGRAČE, A DRULIĆ ODUŠEVLJENO GLEDAO: "Mogao je da zalomi ceo stadion, takvih nema mnogo!"

Autor Dušan Ninković

Nekadašnji napadač Crvene zvezde ispričao detalj sa treninga i otkrio kakav je igrač bio Perica Ognjenović.

Izvor: Youtube/Zvezda TV/printscreen/MN Press

Kada se iz Crvene zvezde pređe u Real, jasno je da se radi o fudbaleru neverovatnog talenta. Takav put je prešao nekadašnji as crveno-belih Perica Ognjenović, pa iako u Španiji nije uspeo da opravda očekivanja najtrofejnijeg evropskog kluba, biografija mu je popunjena sa tridesetak mečeva za tim sa stadiona "Santijago Bernabeu". ti nastupi ne govore koliko je zapravo dobar bio, ali svedočenja saigrača poput Gorana Drulića mogu mlađim ljubiteljima fudbala da otkriju mnogo.

Nekadašnji napadač Zvezde i Ognjenović saigrač u srpskom klubu prisetio se tokom gostovanja u emisiji "Zvezdin zlatni tim" kako je izgledalo igrati sa Ognjenovićem, ali i kakav je Perica bio na treninzima. Drulić je imao priliku da gleda prvotimce dok treniraju i pre nego što je priključen seniorskom timu, pa je tako video i sve kvalitete krilnog fudbalera.

"Voleli smo kao ekipa, posle treninga, tako smo nekako pričali sa trenerima da nam naprave trening, da nam stave da ne bude u isto vreme kao prvi tim i onda posle treninga spustimo se dole, pošto je u to vreme restoran gde smo se mi hranili bio odmah pored. Mi smo tu ručali, kao Zvezdini igrači. Onda prvo odgledamo trening prvog tima, pa idemo na ručak", počeo je priču Drulić.

Na istom treningu Ognjenović je mučio Kristića, a u celoj klupskoj istoriji nije bilo mnogo boljih driblera - posebno onih koji su u trku pravili razliku nad rivalima. Zbog takvih se kupuje karta za utakmice, a takve primeti i Real pa ih odvede u Madrid za tada prilično velikih pet miliona nemačkih maraka.

"Ja se sećam, Perica je bio... Svi su se pitali 'Ko je ovo?', mali, ostali svi krupniji od njega. Sećam se anegdote, Aca Kristić pita 'Ko je ovo?', oni mu kažu 'Sad ćemo da vidimo'. U jednoj igri je on tri puta zalomio Acu Kristića. Onda je Kristić rekao da ne može sa gumenim kramponima da ga prati pa je tražio od Stoleta ekonoma da mu donese aluminijumske, ali... Perica je radio maltene šta je hteo. Ja sam posle imao čast da igram sa njim i da se samo uverim šta on sve može da uradi. Uz svo dužno poštovanje svih ljudi i tu mogu da stavim i sebe jer sam prošao kroz Crvenu zvezdu, mislim da je malo igrača bilo koji su mogli da zalome ceo stadion kao Perica Ognjenović. Pošteno", rekao je nekadašnji golgeter crveno-belih, a slično mišljenje o Ognjenoviću nam je ispričao i Dragan Mićić. Poslušajte njegovu izjavu: