Zajedno!

DVE SRPSKE REPREZENTACIJE ZAJEDNO U KUĆI FUDBALA: Fudbalerke se okupile, a u Staroj Pazovi ne spremaju se same!

Autor Nikola Savić

Reprezentacija Srbije okupila se u Staroj Pazovi pred dve prijateljske utakmice.

Izvor: MN Press

Ženska fudbalska reprezentacija Srbije se okupila u Staroj Pazovi uoči dve prijateljske utakmice protiv Bosne i Hercegovine 7. aprila od 15 časova i Južne Afrike 10. aprila od 13:30 časova. Najbolje srpske fudbalerke u "Kući fudbala" su zajedno sa rukometašicama koje se ovih dana pripremaju za baraž pred Svetsko prvenstvo, pa se reprezentativke na neki način zajednički pripremaju pred izazove. Selektor fudbalske selekcije Dragiša Zečević kaže da je zadovoljan trenutnom formom igračica koje ima na okupu i najavljuje da će ove dve utakmice biti dobre provere pre start ciklusa u Ligi nacija.

"Bosnu i Hercegovinu dobro poznajemo jer smo ih u februarskom terminu pobedili sa 3:2, Južna Afrika je učesnik Svetskog prvenstva i obe reprezentacije zaslužuju veliki respekt. U julu imamo još jedno okupljanje i smatram da ćemo do septembra biti potpuno spremni za start u novom formatu takmičenja koje za sve nas predstavlja veliki izazov. Mnogo mi znači što na raspolaganju imam mešavinu mladosti i iskustva. Tu je veliki broj igračica koje brane boje vrhunskih evropskih klubova, što znači da svakog vikenda igraju jake utakmice, profesionalizam im je na izuzetno visokom nivou i svojim odnosom prema obavezama daju primer mladim devojkama kako se igra i ponaša u nacionalnom timu. Sa druge strane, njihov individualni kvalitet može da bude od presudnog značaja kada na red dođu mečevi od rezultatskog značaja." izjavio je Zečević

Na promenu karaktera naše reprezentacije je drastično uticala i pobeda protiv favorizovane Nemačke u prethodnom kvalifikacionom ciklusu. "Slažem se apsolutno. Imao sam razgovor sa devojkama, očigledno je da im pobeda protiv Nemačke mnogo znači na psihološkom planu. Srušili smo mit o nepobedivosti velikih reprezentacija i sada nam je lakše da pripremamo naredne mečeve. Ima tu još jedan detalj. Ne smemo da zaboravimo ni onu drugu utakmicu protiv Portugala koja je takođe uticala da devojke dobiju dodatno samopouzdanje. Prvi put su bile u situaciji da se suoče sa pritiskom odlučujućeg meča za plasman na neko veliko takmičenje. Bez obzira što nisu uspele, izvukle su pouke iz tog poraza i stekle ogromno iskustvo za nastavak karijere“. nastavio je selektor.

Jedna od najiskusnijih igračica naše reprezentacije, Milica Mijatović, raduje se novom okupljanju u Staroj Pazovi i prilici da se tim još bolje pokaže pred septembarske utakmice. „Ovaj sneg me je malo iznenadio, ali vreme neće pokvariti raspoloženje među devojkama. Uvek je prijatno kada dođemo u našu kuću fudbala, gde imamo sve moguće uslove za kvalitetan rad i pripremu za sve što nas čeka u takmičarskom ciklusu. Septembar nije daleko, jedva čekamo mečeve u Ligi nacija i želimo da osvojimo prvo mesto u grupi. Mislim da smo dovoljno sazreli kao tim i da imamo argumente da težimo najvišim ciljevima. Atmosfera je kao i uvek na visokom nivou, bez obzira što je reč o mečevima prijateljskog karaktera, idemo na pobede u oba susreta." rekla je Milica Mijatović.

Zanimljivost je da je Milica sa svojom ekipom Fiorentine pobedila u derbiju protiv Intera, samo dan nakon što je muška ekipa izgubila od tima sa Đuzepe Meace, pa se tako naša igračica revanširala. "U Firenci vlada fudbalska euforija, svi se raduju uspehu muške i ženske ekipe. Poslednje dve utakmice smo odigrali veoma dobro, osvojili smo bod protiv Milana, sve tri protiv Intera. Sada smo treći na tabeli, a mediji pišu da je trka za drugo mesto odavno odlučena daju nam dodatni inat da nastavimo da pobeđujemo i napadnemo još bolji plasman. Pogodak protiv Intera izazvao je pozitivne reakcije u javnosti jer definitivno nije bio u mom stilu. Istrčala sam pola terena i na kraju zatresla mrežu. Iskreno, i za mene je to bilo veliko iznenađenje“, šaljivo je rekla Milica na kraju intervjua.