Fudbal

KAKO ĆE IGRATI ZVEZDA POD BAHAROM? Srpski napadač otkrio kakav fudbal voli: U Izraelu je drugačije...

Autor Mladen Šolak

Bivši napadač Partizana govorio o budućem treneru Crvene zvezde

Izvor: Profimedia

Bivši napadač Partizana i Čukaričkog Đorđe Jovanović, a sada centarfor Makabjia, govorio je u intervjuu za sajt "brđana" i o Baraku Baharu, treneru koj pregovara sa Zvezdom. Izraelski stručnjak aktuelni je šampion sa Makabi Haifom i Jovanović veoma dobro zna njegov rad i njegovu ekipu.

"Ne poznajem ga lično, ali o njemu govore rezultati. U poslednjih sedam sezona čak pet puta je osvajao titule šampiona Izraela, tri puta sa Hapoel Ber Ševom, dva puta je to činio sa Makabi Haifom, sada je takođe lider šampionata. I to su činjenice, svakako je dobar i kvalitetan strateg. Njegovi timovi su uvek igrali otvoreno, uz orijentaciju ka napred, na gol više. Uostalom, u Izraelu se igra drugačije, ofanzivnije nego u Srbiji, uz mnogo bolje stanje terena i odličnu infrastrukturu. Kod nas, kad neka ekipa igra protiv Crvene zvezde, Partizana, pa i Čukaričkog, zatvori se, pokušava da ukrade svaki sekund...".

Mladi napadač je već drugu sezonu u Makabiju i trenutno je treći strelac prvenstva, sa 15 postignutih golova. "Došao sam u veliki klub, najveći u Izraelu, poznat širom Evrope i sveta. Makabi ima ogromnu armiju navijača, koji su bili uz mene i u nekim trenucima kad nije išlo najbolje, hvala im na tome. Srećan sam što mogu da im uzvratim na najbolji mogući način, golovima".

Njegov klub je sedam kola pre kraja šampionata na trećem mestu, sa deset bodova manje od prvoplasirane Makabi Haife, odnosno pet manje od drugoplasirane Hapoel Ber Ševe. "Baš smo u utorak igrali derbi protiv Makabi Haife, postigao sam gol u 40. minutu za 1:0, malo je nedostajalo da pobedimo i da dodatno 'zakuvamo' šampionsku trku. Ali, primili smo gol u 87. minutu, gosti su izborili remi i nisu nam dozvolili da im priđemo na sedam bodova zaostatka. A tada bi bilo već daleko uzbudljivije. Ovako, ostaje nam da se borimo do kraja, predavati se sigurno nećemo, pa dokle doguramo".

Izvor: MN Press

Jovanović je bivši đak Partizana i njegov veliki navijač, a gledao je ove sezone i gostovanje crno-belih Makabiju u Evroligi. "Moji klupski drugari često odlaze na mečeve košarkaške sekcije Makabija. Ne stižem da im se pridružim iz prostog razloga, često se mečevi Partizana u Evroligi preklapaju, a zna se šta je prioritet za mene. Imao sam nedavno nekoliko slobodnih dana, čak sam isplanirao i mini odmor. Ali, kad sam video da u tom periodu Partizan u Beogradu igra protiv Olimpijakosa, nisam želeo da propustim priliku da budem u „Areni“. I bila je zaista sjajna atmosfera, uz pobedu, stvarno sam uživao", kazao je Đorđe Jovanović.