Bravo!

"ORLOVI" VISOKO LETE - FIFA NAS GURA U SAM VRH SVETSKOG FUDBALA: Preskočili smo četiri tima, sad jurimo Top 20!

Autor Nikola Lalović

Na vrhu je došlo do promena i Argentina je najbolja na svetu, a Srbija je sve bolja i sve je bliže samom kremu svetskog fudbala.

Izvor: MN Press

Srbija je sjajno krenula u kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. godine sa pobedama u mečevima protiv Litvanije 2:0 u Beogradu i Crne Gore istim rezultatom u Podgorici. Ovi trijumfi ne samo da su doneli našem timu prvo mesto u kvalifikacionoj grupi za Euro već i veliki napredak na FIFA rang listi.

Na novoj listi Srbija se nalazi na 25. mestu, pošto smo sa novih 15,06 bodova stigli do ukupno 1.542,52 boda. Prestigli smo Vels, Južnu Koreju, Australiju i Ukrajinu, što znači da smo ukupno napredovali četiri mesta. Što se tiče naših rivala iz kvalifikacione grupe najbolje se kotira Mađarska na 33. mestu, Crna Gora je 69. Bugarska 76, a Litvanija tek 146. 

Kada je sam vrh liste u pitanju i tu je došlo do promena. Argentina je sa 1.840,93 boda prva, a Francuska sa 1838 bodova druga, pa su tako finalisti Mundijala ponovo na samom vrhu. Brazil koji je bio prvi sada je pao na treće mesto. U ostatku Top 10 nema promena, slede Belgija, Engleska, Holandija, Hrvatska, Italija, Portual i Španija, a odmah izvan top 10 su Maroko i Švajcarska. Nemačka je tek 14. a ispred Srbije su još Meksiko, Urugvaj, Kolumbija, Senegal, Danska, JApan, Peru, Švedska, Poljska i Iran. 

Naša reprezentacija će šansu za osvajanje novih bodova i napredak na FIFA rang listi imati tek u junu kada gostujemo Bugarskoj sa Mladenom Krstajićem na čelu.