Ponuda!

ZVEZDA NEĆE ZAUVEK DA ČEKA - BAHAR IMA KRATAK ROK? Crveno-beli traže trenera, Izraelac mora da odgovori na ponudu!

Autor Dušan Ninković

Izraelski stručnjak mogao bi već tokom naredne nedelje da pristane na sve uslove.

Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Crvena zvezda je u potrazi za novim trenerom, a najozbiljniji kandidat za klupu srpskog šampiona je Izraela Barak Bahar. Već neko vreme spekuliše se o dolasku aktuelnog trenera Makabija iz Haife u Beograd, a sve je krenulo od informacija i fotografija do kojih su došli izraelski mediji - delegacija Crvene zvezde fotografisana je na sastanku sa talentovanim stručnjakom. Očigledno Zvezda želi Bahara, ali neće dozvoliti "zavlačenje".

Kako prenosi portal "One", crveno-beli su treneru postavili ultimatum. Barak Bahar ima rok do početka sledeće nedelje da se izjasni o ponudi sa stadiona "Rajko Mitić" i tako barem usmeno pristane da naredne sezone predvodi crveno-bele u grupnoj fazi Lige šampiona! U tekstu ovog portala navodi se da Makabi iz Haife i dalje nije odustao da Bahara kojeg žele na klupi i tokom naredne sezone.

Ipak, Crvena zvezda ima jasnu prednost u odnosu na tim iz Haife. Srpski šampion ima obezbeđenu grupnu fazu Lige šampiona i samim tim može da "ispunjava želje" novom treneru, koji je na klupi Makabija već dostigao zenit. Trenutno ide ka trećoj tituli u nizu, već je igrao Ligu šampiona i sve je manje izazova koje može da postavi pred sebe.

Sa druge strane, dokazivanje u Crvenoj zvezdi moglo bi da bude odskočna daska ka nekoj ekipi iz Zapadne Evrope, pa možda čak i Top5 lige. Posebno će to biti ostvarivo ukoliko srpski šampion naredne sezone kroz Ligu šampiona izbori evropsko proleće, što se sve glasnije čuje po hodnicima stadiona kao cilj za sezonu 2023/24. Samo učešće u grupnoj fazi nije dovoljno veliki izazov ni za Crvenu zvezdu ni za Baraka Bahara, koji je prethodne sezone upravo sa stadiona "Rajko Mitić" odveo Makabi iz Haife u grupu sa Benfikom, PSŽ-om i Juventusom.