Fudbal

SPEKTAKL - ERLING HOLAND DAO GOL SEZONE! Visok skoro DVA METRA, a pogledajte šta je uradio - i LEGENDE ostale u šoku!

Autor Mladen Šolak

Još jedan sjajan gol napadača Mančester sitija

Izvor: Profimedia

Mančester siti pobedio je Sautempton u gostima (4:1), nastavio poteru za liderom Arsenalu i postigao jedan od najlepših golova sezone. Naravno, on je delo čudesnog napadača Erlinga Holanda, koji je u 68. minutu iskoristio sjajnu asistenciju Džeka Griliša i udarcem preko glave pogodio mrežu domaćih. Kombinacjia dvojice trenutno najboljih igrača "građana" i završnica Norvežanina ostavila je sve bez daha, pa je i legendarni napadač Njukasla Alan Širer odmah napisao na Tviteru: "Senzacionalan je Erling Holand, kakav gol!". Bio je to 30. pogodak centarfora ove sezone, a tek je početak aprila!

Pep Gvardiola je ponosan i nasmejan išao od jednog do drugog igrača posle utakmice i čestitao im još jedan ubedljiv trijumf. U prošlom kolu rezultatom 4:1 pobeđen je Liverpul, a ove subote ponovo je bio isti rezultat. Golove su postigli i Džek Griliš i Hulijan Alvarez, dok je Holand bio dvostruki strelac.

Dok se iz kola u kolo svi oduševljavaju 195 centimetara visokim napadačem, često se smetne s uma to da je ovo njegova tek prva sezona u Engleskoj i da ima samo 22 godine. Međutim, takva klasa ne zahteva period adaptacije, niti traži vreme za navikavanje, mada svakako pomaže i to kada je centarfor okružen asovima poput Kevina De Brujnea, Griliša, Bernarda Silve i drugim zvezdama Sitija.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt